Den 29 augusti arrangerade UMCK-Veteranerna sitt sedvanliga Bil & MC-Rallyt. Rallyt avslutades vid Ramsta med diverse lekar som de flesta deltog i. Klicka - att se bilder och reportage!
Bilden - Vid de fyra kontrollerna fanns det klurigheter som skulle besvaras!
1 IMGP0286 800x600

Hemsidan har blivit virussmittad! Om man inte brukar - A eller A O med prickar - fungerar det att skriva! Vi jobbar på att fixa detta! 

Årets Mälarrally, denna gång med temat: En glimt av världen genom Uppland, har tillsammans med den efterföljande 5 kampen avgjorts och som vanligt under ett strålande väder.


Precis som alltid så var det cirka 40 deltagare, närmare bestämt 39 st som kom till start. Det är fascinerande att vi år från år ligger stadigt på 40 till 50 deltagare. Dessutom nästan alltid samma människor! Alla som deltar tycker att det är jättetrevligt, kul tävlingar, mysig samvaro, fina priser samt fantastisk god mat. Hur skall vi göra för att locka ”soffliggarna”?


Rallyt startade denna gång vid ICA Maxi, Stenhagen och deltagarna hade att avverka en drygt 6 mil lång bana med fyra kontroller och en fikapaus som även den innehöll ett antal frågor. Vid målgången fick även detta år, frågeförfattaren ”på skallen” för svåra frågor. Det skall tas som ett skämt, deltagarna tyckte det var kul och intressant men kanske också en påminnelse om att det är mycket man inte vet.
5-kampen innehöll samma bana som ifjol och de grenar de flesta har svårast för är nog ”Viksta specialen”, testisar samt att rulla Hasse Wigenfeldts gamla crossdäck .


I damklassen segrade Carina Werme på 12 av max 15 poäng men bakom henne var det 5 tjejer inom två poäng, 10 och 9 poäng. För att få fram de tre pristagarna fick det bli särkastning av pil mellan Ampes, Signe och Åke Norlins, Gunilla Svensson.
I herrklassen tog ordf. Bo Svensson en klar seger på 14 av de 15 poängen. Även här måste övriga pristagare, Olle Ståhl och Perra Nyberg, båda på 11 poäng särskiljas genom pilkastning där Olle var lite vassare än Perra.


Därefter bjöds det fantastisk god mat (från ICA Maxi Stenhagen) samt att Totte Hallman visade ett bildspel från 50 års racet ,detta år kryddat med årets höjdare, VM träffen där 25 av 27 svenska MC Världsmästare deltog.


Som alltid när sådana här arrangemang skall komma till krävs ett antal eldsjälar som villigt lägger ner en massa jobb. Här måste framföras ett stort tack till främst Matte och Hasse Wigenfeldt med respektive för allt jobb med banläggning, 5 kampen, lokalen, maten, allt ”skitjobb” att diska och städa osv. Till Totte Hallman för framtagande av allt administrativt material som krävs, samt jobbet att lägga ut detta på hemsidan så ni har något att läsa. Sedan övriga: Ampe, Ove D, Sivert, Rune S, Ove Bagarn, Kalle G . samt till pris tillverkarna, Larsa Isaksson, Perra Nyberg och Harry Hurtig.

1 IMGP0275 800x600
1 IMGP0287 800x600
1 IMGP0288 800x600
Ramsta 15 15 320x240
Ramsta 15 12 320x240
UMCK Ramsta 15 Pub
UMCK Ramsta 15 Prisex. 566x800
Ramsta Result Rally 15


UMCK Resultat Ramsta 15