Den första nyheten för året på UMCK-Veteranernas Bil & MC-Rally var att rallyt gick på helt nya vägar runt Mälaren. Den andra nyheten var att den efterföljande träffen var flyttad till Ramsta Bygdegård. Men vädret var som vanligt - strålande sol!
Klicka på "Race Runt Ranchen" eller på rubriken för att läsa mera!
Ju äldre logga 800

I strålande högsommarsol, med temperaturer upp mot 30 grader (!), genomförde UMCK-Veteranerna sina två klassiska sommaraktiviteter under sista lördagen i juli. För första gången körde man söderut från Uppsala mot Ultuna, Sunnersta, Hammarskog och Wiks Slott för att sedan ha den sista kontrollen hos Sulas MC i Ölsta. Fikapausen i Hammarskog och besöket hos mc-handlaren Sula var kontrollerna som tog mest tid och var mest uppskattat av de tävlande. Mats och Hasse Wigenfeldt var de som ansvarade för bansträckningen och Bosse Svensson var författaren av de kluriga frågorna - frågor av typ - man ska inte kunna hitta svaren på Internet!
Vid målet, som i år var Ramsta Bygdegård, välkomnades sedan rallydeltagarna med kaffe och kaffebröd innan tävlingarna kom igång. Hasse Wigenfeldt hade konstruerat en 5-kamps tävling med några moment som var nya för deltagarna, golfputtning och rulla däck! Nytt för året var även poängsystemet, där man endast kunde få 1 - 2 eller 3 poäng på varje station. Det lätträknade poängsystemet plus ett nytt scorekort, där deltagarna fyllde i resultatet själv, gjorde att tävlingarna snabbt blev avklarade och resultatet fanns färdigt omgående.
Därefter serverade "Team Wigenfeldt" en förträfflig sommarbuffé som avslutades med kaffe och tårta - tack för det Team Wigenfeldt! - och den sedvanliga prisutdelningen till alla pristagare. Träffen avslutades sedan med en 40 minuters videofilm från veteranträffen i Imola. Dagens arrangemang var helt igenom lyckat. Allt flöt på bra - trots att det hördes några tunga suckar ibland för att det var för varmt!

Bilden nedan -Fikapaus var inplanerad i Hammarskog. Här ses några av deltagarna njuta av omgivningen!
1 Fika Hammarskog

Bilden nedan -Roine och "Gittan" Lööf är så gott som proffs vad det gäller nutidsorientering. Här försöker de komma på svaren på frågorna vid Kontroll 3!
2 Roine  Gittan

Bilden nedan - Sista kontrollen fanns vid Sulas MC. Där passade Ove Dellbeck på att bekanta sig med ett nytt sorts MC-fordon!
3 Owe

Bilden nedan - Sivert och Kim blev årets mästare i Mälarrallyt. Med hela sju rätta svar på de tio frågorna så vann dom överlägst och syns här med förstapriset tillsammans med prisutdelare AP! Grattis! Fågelholken var ett perfekt pris som kommer att pryda sin plats på parets kolonistuga!
35 Team Sivert

Bilden nedan - Ove "Bagarn" koncentrerar sig inför varpakastningen inför intresserade åskådare!
4 Ove Bagarn

Bilden nedan - Rulla däck tillhör ju inte de vanliga momenten i UMCK-Veteranernas tävlingarna. Här provar Rune Sundström att pricka rätt mellan pinnarna!
5 Rune däck

Bilden nedan - Åke Norlin och Gunilla i stor koncentration under golfputtningen!
6 Åke

Bilden nedan - Harry Hurttig har just lyckats få fast en av testisarna på nedersta pinnen!
7 Harry Test

Bilden nedan - Damklassen i 5-kamp blev ytterst jämn. Tre damer kom på samma poäng så pilkastningen blev avgörande mella de tre. Kicki Wigenfeldt var den som hade bästa scoren på pilkastningen och tog hem förstapriset - Grattis!
8 Kicki

Bilden nedan - Bosse Svensson var den som stod som segrare i herrarnas 5-kamp. Här med prisutdelare Ordförande Persson.  
9 Bosse S

Bilden nedan - Håkan Persson tog tredjeplatsen i 5-kampen! Här ses han med fågelholk och vinflaska tillsammans med prisutdelare AP. Larsa Isacsson hade även i år producerat och skänkt ett stort antal fågelholkar som räckte till många pristagare. Tack för det Larsa!
10 Håkan

Bilden nedan - Hasse Wigenfeldt var den som vann en fin flaska vin och en snygg fågelholk då hans lottnummer vann första priset vid lottdragningen. Det var han väl värd. Han var den som hade mest poäng på 5-kampen men uteslöt sig själv ur tävlingen då han var den som ansvarade och hade gjort de olika tävlingsmomenten!
11 Hasse W

UMCK Mälar Resultat -14
UMCK Ramsta Resultat -14