Årets Bil & MC-Rally, denna gång med temat ”Badplatser i Hagundabygden”, har tillsammans med den efterföljande 5-kampstävlingen avgjorts i helgen.
Klicka på rubriken eller ”Race Runt Ranchen” för att läsa mera!
Bilden – Kluriga frågor att svara på. Här några av deltagarna vid andra kontrollen!
Ramsta Rally 16 1 low

Vädret var det stora orosmomentet före start då man befarade regn men när det sen var dags för den sedvanliga 5-kampen på eftermiddagen så sken solen och förhöjde stämningen. Precis som den alltid gör när UMCK-Veteranerna har fest!
Rallyt startade denna gång vid Ekeby kvarn vid Vänge och deltagarna skulle sedan avverka en nästa sju mil lång bana med fyra kontroller som innehöll ett antal frågor. Ekeby kvarn ”generalen” Stickan Bernström fanns på plats vid starten och passade på att visa gruppen flera av de museiföremål som finns bevarade i uthusen.
Bilderna nedan - Alla hann titta på kvarnen och uthusen i Ekeby byn före starten. Olle Ståhl testade dessutom ett av de hemliga "uthusen"! Flera intressanta "maskiner" kunde Stickan visa upp, bl.a. en samling motorsågar. Vet någon av läsarna vilket märke motorsågen på bilden har - skicka in det under rubriken "Kontakt"! Stora likheter med en mc-motor!

Ramsta Ekeby 1 538x757

Bilden nedan - "Totte" Bräck och K-G Östlund lägger upp taktiken inför starten av rallyt och några andra deltagare funderar över svaren på frågorna!
Ramsta Rally 1 504x757

Bilden - "Perra" och Carina hann med en liten promenad under tiden de funderade på svaren till frågorna!
Ramsta Rally 2 512x624

Efter att deltagarna nått målet vid Ramsta Bygdegård blev det sedan en fikapaus och genomgång av de rätta svaren till rallyfrågorna. Hela tre "team" hade åtta av de tio frågorna rätt. Man måste ta till pilkastning för att få fram segrartrion!
Därefter startades 5-kampen på en bana som var samma som ifjol. De grenar där många hade problem med var Roine Lööfs station där man skulle kasta tomma ölburkar i blåsten och där man skulle rulla Hasse Wigenfeldts gamla crossdäck på rätt sätt för att få poäng.
I damklassen segrade även i år Carina Werme på 11 av max 15 poäng, ett strålande resultat och en värdig segrare som dessutom försvarade mästartiteln från förra året! Bakom Carina var det sedan 3 tjejer på 10 poäng. För att få fram en rättvis turordningen på dessa pristagare fick pilkastning tas till som utslagsgren. Där vann Kicki Wigenfeldt utmaningen före Marianne Axelsson och Maggan Nyberg.

I herrklassen tog Mats Wigenfeldt en klar seger på 12 poäng. Även här måste övriga pristagare, Åke Norlin och Hasse Wigenfeldt båda på 11 poäng, särskiljas genom pilkastning. I den grenen var Åke lite vassare än Hans!

Därefter bjöds det på fantastisk god mat, fixad av Mats Wigenfeldt med hjälp av flera närstående personer. Efter middagen delade sedan Ordföranden Bosse Svensson ut diplom till fyra av medlemmarna för "Förtjänstfulla Insatser i klubben". Kalle Göransson, Ove Johansson och "Totte" Hallman fanns på plats och kunde ta emot diplomen. Den fjärde medlemmen som uppmärksammades var Rolf Jansson, som numera bor i Älvsbyn, kunde tyvärr inte närvara.
Totte" Hallman visade sedan som avslutning ett bildspel från 50 års firandet av motocrossens födelse i USA 1966!
Bilden nedan -  Kalle, Ove och "Totte" fick diplom för förtjänstfulla insatser i klubben!
Ramsta Diplom 481x763

Bilden nedan - God mat och ett välfyllt prisbord hör till UMCK-Veteranernas träffar!
Ramsta Prisbord

Ett stort tack till alla som jobbat med banläggningen, frågorna, 5 kampen, prisbordet, lokalen, maten och allt ”skitjobb” som att diska och städa för att få till en bra träff. Tusen Tack till alla!

Bilden nedan - Segrarna i årets Rally, Ove Johansson och Larsa Isacsson, med blommor och priser som "Ampe" Persson delade ut! Även i år var paret Ulla & Harry Hurtig med och slogs om segern med samma antal rätt men förlorade på utslagsfrågan - pilkastningen! Även Team Ståhl hade samma antal rätt på frågorna! Grattis Pristagarna!
Ramsta Rally Vinnare 534x673

Bilden nedan - Ett bildsvep på actionbilder som visar "Sådan är min stil" från de olika grenarna som ingick i tävlingen!
Ramsta Tävl. 1 531x606 

Och bilden nedan - Hurra - Hurra- Hurra - Hurra! Vi är alla pristagare!
Ramsta Vinnare

OCH HÄR ÄR RESULTATEN 2016!
Ramsta Resultat 16 Rally
Ramsta imd. Resultat 16