Årets första tävling i den amerikanska Supercross serien, avgjordes i helgen på Angelstadion i Anaheim, Los Angeles. Och överlägsen segrare blev förra årets totaltvåa – tysken Ken Roczen på Honda. Han tog ledningen redan i starten och åkte sedan ifrån de övriga och vann med 7,3 sekunder före Cooper Webb och Justin Barcia. I Lites-klassen vann Christian Craig på sin THOR- Monster sponsrade Yamaha. Tyvärr satsades det för mycket av många förare i premiären med ett flertal vurpor som resulterade i att flera förare är borta från resten av säsongen. Klicka för att se fler bilder!
Bilden – Hoppar högt efter målgång gör vinnaren av LA1 - Ken Roczen! Publiken åter plats efter pandemin!

web Roczen b 2

Bilden nedan - Här trycker Justin Barcia så hårt på Jason Anderson att han hamnar utnför banan när de fajtas om andra platsen! Det var många tuffa incidenter på premiärtävlingen! Isället för tvåa för Jason så blev det en 10-plats!

web Anderson Barcia b

Bilden nedan - Förra årets Supercross Champion Cooper Webb på sin THOR-Red Bull sponsrade KTM kom tvåa i premiären efter en strålande uppkörning!

web Webb

Bilden nedan - Eli Tomac lyckades inte så bra i sin första tävling på Yamaha efter många år hos Kawasaki! Det blev en 6-plats!

web Tomac b

Bilden nedan - Aron Plessinger debuterade på en factory THOR-Red Bull sponsrad KTM med en nionde plats i resultatlistan!

web Plessinger b

Bilden nedan - Christian Craig på sin THOR- Monster sponsrade Yamaha tog hem seger i Lites-klassen! Hans team-mate i Yamaha Teamet Colt Nichols, ledde sitt kvalheat när han kom i otakt i whoppsen, vurpade och bröt båda armarna plus spricka i höftbenet. Borta hela aäsongen!

web Craig Chr b