Nu är det populärt att skriva böcker som handlar om motocross sporten under -50 och 60-talet! Den senaste i raden av välgjorda motocrossböcker som handlar om detta ämne är en bok som Luciano Costa från Imola, Italien nu presenterar. Klicka vidare för att läsa mera!
Bilden – Första exemplaret i handen på ”Totte” Hallman – en av de svenska förarna som beskrivs i boken!

Web Imola bok med TH 3

Först i raden av crossböcker var en bok utgiven av den italienska motortidningen Motocross Italy som heter Decadi MX. Den handlar om motocrossens utveckling från 50-talet tills nu. Därefter den svenska ”I motocross legenders spår”, en 3,5 kilos motocross bibel på 658 sidor skriven av Bo Ingvar Svensson. En ”coffe-table book” som alla motocrossvänner bör ha liggande på väl synlig plats i hemmet. Den boken har tidigare presenterats här på vår websida.

Nu kommer det ytterligare en intressant bok från Italien. Den nya boken har fått titeln "Imola mondiale MX," och är utgiven av Luciano Costa, samma person som har arrangerat veteranträffar och inbjudit de flesta gamla crossvärldsmästarna till Imola, Italien. Dessa träffar har vi berättat om här på hemsidan ett flertal gånger genom åren.

Imola Mondiale MX innehåller en utförlig presentation av några av Europas mest framgångsrika crossförare. Mycket fina bilder samt presentation av tio av dessa förare, skrivet både på det italienska och engelska språket. Tillbakablicken i text och bild är från -50 -och 60-talet och utgår från Italiens GP på just Imola banan. Inte mindre än fyra av våra svenska grabbar presenteras utförligt: Bill Nilsson, Sten, Lundin, Torsten Hallman och Rolf Tibblin.

I boken, som väger 2,25 kilo och har 380 sidor, finns även många bilder från 2018 år VM-tävling i motocross som kördes på Imola banan samt berättelser om Imola Reunion träffarna under åren 2010-2018. Vissa av dessa bilder har presenterat tidigare här på vår hemsida. Dessutom finns en utförlig presentation av crosscyklar genom åren.

Web Luciano Bok B

Bilden nedan - Roffe Tibblin i Imola 1962 0ch 2016!

web Imola tibban B 2

Bilden nedan - Fina bilder från 50-talet på Bill & Stene!

web Imola Bill B 2

Bilden nedan - Ett uppslag med berättelsen om "Totte"!

WebLuciano TH B

 

Bilden nedan - På flera sidor presenteras olika motocross maskiner! 

web Imola mc B 3