James Stewart på sin Yamaha blev den fjärde segraren av lika många tävlingar som körts denna säsong i de amerikanska Stadiummästerskapen när tävlingarna kördes nu i helgen i Oakland, Kalifornien inför 46.017 åskådare.
I Lites-klassen segrade åter Eli Tomac på sin Honda och utökade den sammanlagda ledningen i klassen.
Läs mer om tävlingen samt se resultaten genom att klicka på rubriken!
Bilden: James Stewart på väg mot sin första seger i år!

Stewar_LA1_-12


Chad Reed, som vann den förra tävlingen, tog starten i finalheatet och alla trodde väl att det skulle bli hans kväll igen. James Stewart ville dock annorlunda och jobbade sig upp från en fjärdeplats i starten till andraplatsen bakom Chad och tog ledningen när halva loppet körts. Villopoto som hade dagens snabbaste kvaltid körde upp sig och började fighten med Chad om andraplatsen men kunde inte komma om utan fick nöja sig med tredje plats. Ryan Dungey, som efter en dålig start, kunde köra upp sig till en fjärdeplats  behåller dock den totala ledningen i mästerskapet.
I Lites-klassen så fortsatte Eli Tomac sin segerrad och leder nu totalt med hela 15 poäng inför nästa tävling som körs i Los Angeles nästa helg. Hårdaste konkurrenten om titeln, Dean Wilson, vurpade i inledningen och ramlade ner till sista plats och kunde sedan endast köra upp sig till en tionde plats. Fransmannen Marvin Musquin överraskade igen och tog hem en säker andraplats på sin KTM före Zach Osborne på sin Öhlinsponsrade Yamaha.
Resultat Oakland  i Supercrossklassen:
1. James Stewart
2. Chad Reed
3. Ryan Villooto
4. Ryan Dungey
Resultat Lites-klassen:
1. Eli Tomac
3. Marvin Musquin
4. Zach Osborne
5. Ryan Sipes