Den fjärde VM-tävlingen i Motocross kördes i helgen i Indaituba i Brasilien inför 21.000 åskådare. Varmt och skönt väder - åskådarna gillde verkligen att titta på då banan mest bestod av gigantiska dubbel och trippelhopp.
Klicka på rubriken eller gå in under "Nyheter 2011" för att läsa mer om tävlingen i Brasilien.
Bilden - En av starterna i MX-1 klassen i Brasiliens Grand Prix! 
Indituba_Brasil

Första heatet blev en stenhård fajt mellan fyra förare som bara kunde sluta med att någon vurpade! Det blev VM-ledaren Clement Desalle som var den som fick ge upp segerchanserna i det första heatet då han chansåkte på slutet och åkte av banan i ett försök att pressa Cairoli. Det blev istället en italiensk dubbelseger för Tony Cairoli före David Philippaerts.
Andra heatet utvecklade sig till en enorm fajt mellan fem förare under hela heatet. Cairoli, som tog starten, kunde inte skaka av sig Desalle, Philippaerts, Frossard och belgaren Ramon. Alla fem låg tätt tillsammans och bytte plats inbördes. Ett tag så verkade belgaren Desalle vara den starkaste - men då vurpade han när han tagit ledningen. Mot slutet var Philippaerts den starkaste och passerade Cairoli som inte kunde sätta emot. Genom att passera Cairoli så var det David Philippaerts på sin Monster Energy/THOR-sponsrade YAMAHA som överraskande tog hem totalsegern i Brasiliens Grand Prix. Belgaren Clement Desalle leder dock fortfarande VM totalt.
I MX-2 klassen överraskade den unge holländaren Jeff Herlings både sig själv och VM-ledaren Ken Roczen med att vinna totalt. Roczen vann första heatet långt före Herlings men i andra heatet pressade Herlings sin tyske KTM-polare Roczen så hårt att han gjorde ett misstag och vurpade. Genom att Herlings vann andra heatet så vann han tävlingen totalt på samma platssiffra som Roczen.
Bilden nedan - En glad David Philippaerts med segerpokalen!
Philippaerts