Inte ännu publicerad

Gunnar Lindström, välkänt namn i motocrosskretsar i Amerika var på besök hemma hos Totte Hallman i Uppsala denna vecka. Gunnar, som bl.a. var ansvarig för Husqvarnas tekniska sida när man startade försäljningen av crosscyklar i USA samt därefter som tävlingsledare för Hondas crossteam under 80-talet, jobbar f.n. med att skriva en bok om Husqvarnas MC-historia. Han är på en Europaturné för att intervjua olika människor under olika tidsepoker för att få fakta och underlag till den nya boken. Efter besöket i Uppsala fortsatte Gunnar norröver för ett besök och intervju hemma hos Arne Kring i Knåda, Bollnäs. Veckan före hade han även fått till stånd en intervju med dagens Volvo chef Leif Johansson för att göra en intervju om hans tid som chef för Husqvarnas MC-tillverkning under 70-talet – direkt efter att Electrolux tog över fabriken och han blev tillsatt av chefen Hans Wertén att ta hand om och utveckla Husqvarna fabriken. Leif var då endast 27 år – hans första stora jobb!

Gunnar kommer sedan veckan därefter att spendera mycket tid på Husqvarnas museum och det arkivmaterial som finns där för att sedan fortsätt ner i Europa för att besöka de första Husqvarnaimportörerna, fabriken i Italien, de nya ägarna (BMW) samt övriga människor som varit involverade i Husqvarnas utveckling genom åren.

Boken beräknas var färdig under det kommande året och blir säkert en storsäljare. Det finns många mc-entusiaster runt om i världen som vill känna till alla detaljer om hur det gick till att ta fram olika mc-projekt och modeller samt storys om idéer och prototyper som aldrig kom i produktion. Gunnar har forskat i allt detta plus skaffat fakta om de affärsidéer som legat bakom de olika besluten.

Här på UMCK´s veteransida kommer vi att ha en uppföljning om vad som händer med Gunnars projekt – ni kommer att få veta hur – när - och var man kan bli ägare till den nya boken – en bok som måste finnas i alla mc-entusiasters bokhylla!

 

gunnar_l_004