Tidigt lördagmorgon rullade två förväntansfulla Supercross fantaster upp rullgardinerna på Chase Suite Hotell i Salt Lake! Efter en snabb titt så åkte gardinerna genast ned och båda uppsökte sina sängar igen. Utanför stod regnet som spön i backen - ingen vidare start på dagen! Under frukosten så förhörde vi oss om dagens väder och fick den dystra prognosen - risk för regn och snö! Vi vet ju att Salt Lake City är en vintersportort men vi hade inte kunnat drömma om att vi skulle få regn och snö. Dock vet vi ju att på skidorter med höga berg kan vädret skifta snabbt. Regnet höll i sig fram till 6-tiden på kvällen så träningen avkortades, freestyle uppvisningen ställdes in och tidsschemat för tävlingen ändrades. Men efter att några heat körts och solen(!) tittat fram en stund så kunde tävlingen köras med riktigt bra underlag.

Det man registrerar direkt när man kommer till depån är att så många dryckesföretag numera är med och sponsrar de olika teamen. Red Bull, Monster och Rockstar har ju länge satsat på motorsport men nu finns det flera nya tillverkare som vill synas i samband med motocross. Vi får hoppas att Ramlösa och Vårby m.fl. ger sig in i leken och sponsrar några svenskar nu när det är inne att satsa på motocross!

Alla snackar förgasare och direktinsprutning då Salt Lake ligger så högt upp vilket medför stora problem med inställningar - där har ju faktiskt Chad ett övertag mot James Stewart! Jag tror dock att Yamahateamet med Larry Brooks i spetsen klarar av att ställa in förgasaren rätt på Yamahan.

Under dagen träffade vi ett flertal svenskar som fanns på plats, bl. a. Gunnar Lindström som jobbar på en kommande bok om Husqvarnas historia och Staffan Bergman som fanns på plats för att signera upp åkare till Ullevis Supercross som kommer att gå den 11 September i år. En annan kille som vi träffade med Ullevianknytning var gamle stjärnföraren Jimmy Holley som hjälper Staffan med förarkontakter förutom att han är radio och TV-reporter för Supercrossonline.com. Av bara farten ville då Jimmy att TH skulle vara med och prata i direktsändning i kanalen som når 100.000-tals lyssnare runt om i världen.

Finalen blev en stenhård uppgörelse mellan Chad Reed och James Stewart. Chad ledde de första varven, ledningen växlade sedan ett par gånger innan slutligen Stewart fick en lucka på ett par sekunder. Luckan uppstod då Stewarts teampolare Chisholm försökte ramma Chad vid varvningen och den luckan kunde sedan inte Chad åka in utan Stewart vann med några sekunder. Tyvärr medförde händelsen att publiken buade ut Stewart när det blev dags för prisutdelning. Davi Millsaps på Honda blev trea och förra veckans segrare, Ryan Villopoto blev fyra. I Lites-klassen blev Ryan Dungey totalsegrare i west-serien.

Inför finalen i Las Vegas nästa helg leder nu Stewart med sex poäng så fortfarande kan allt hända. Vi ser redan fram emot en ny tuff match mellan dagens kungar i motocrossvärlden!