Sommar och sol och Race Runt Ranchen hör ihop! För även i år bjöds deltagarna på ett underbart väder när tävlingarna avgjordes lördagen den 13 augusti. Klicka på rubriken för att se fler bilder och alla resultat från 3R!
Bilden - UMCK´s Veteran-banderoll som alltid syns där veteranerna är på plats!
1_Banderoll
Efter att deltagarna avslutat rallyäventyret med "Vikingarundan" och svarat på utslagsfrågan vid ankomsten till Nyvalla så bjöds det på kaffe och Majlis-bullar & kakor. Majlis gör ju Norra Europas godaste bullar & kakor - och de uppskattades mycket av de fikasugna deltagarna!
Därefter välkomnade "tävlings- och lek-ledaren" Totte Hallman alla deltagare till Nyvalla och speciellt de inbjudna gästerna "Posa" Serenius med fru Ulla och Sten "Storken" Lundin, som hade polaren "Putte" Järnström med sig.
När välkomst-fikat var avklarat presenterades de olika tävlingsmomenten som skulle avverkas under eftermiddagen och därefter kom tävlingarna igång på de olika stationerna.
Den nya tävlingsgrenen "Vattenpistol" fick dock bytas ut mot den traditionella pilkastningstävlingen då pistolerna inte fungerade tillfredställande. Men de övriga tävlingsgrenarna, kast med Nyvalla-testisar och AP´s boule, fungerade tillfredställande och utslagsgivande. Bosse Svensson var den som hade samlat på sig mest poäng under de tre tävlingsgrenarna och var den klara favoriten till slutsegern innan sista delgrenen i dagens tävlingar - mopedracet Race Runt Ranchen - skulle avgöras. Startordingen i mopedracet avgjordes sedan på så sätt att de som hade minst poäng efter de tre delgrenarna fick starta först - de med mest poäng fick köra finalheatet. Till finalheatet i Mopperacet hade Bosse Svensson, Sten "Storken" och "Totte" Hallman kvalificerat sig. "Totte", som egentligen låg fyra efter de tre delgrenarna fick hoppa in i finalen istället för sin bror Hasse som kvalat in som trea. Orsaken - Hasse fick startförbud av sin fru Majlis - "Inte skall väl du vara med och tävla på ett tvåhjuligt fordon när du passerat 80-strecket"! Finalen i mopedracet blev en sevärd final som "Totte" vann före Bosse och Sten "Storken" - se bilder längre ned!
Bilden nedan - Välkomstfikat för alla deltagare är avklarat - dags för tävlingar!
2_UMCK_Race_R_Ranchen_-11_033

Bilden nedan - Den nya grenen "Vattenpistol" fick vi stryka. Trycket försvann! Inger Wigenfeldt försöker skjuta prick!
3_UMCK_Race_R_Ranchen_-11_073

Bilden nedan - "Storken" och polaren "Putte" studerar de andra tävlande för att komma på den rätta tekniken för att lyckas!
4_UMCK_Race_R_Ranchen_-11_081

Bilden nedan - Majlis Hallman sträcker armarna i luften som segrare efter att ha satt alla testisar på plats och nästan fått maximala poäng. Bästa resultatet för dagen - både för herrar och damer!
5_UMCK_Race_R_Ranchen_-11_093

Bilden nedan - Åskådarna försöker heja fram "Posa" under testis-kastningen. Det gick i alla fall bättre i år än förra året då han inte fick någon av testisarna att stanna på pinnen!
5_UMCK_Race_R_Ranchen_-11_104

Bilden nedan - Tord Andersson, som var på Racet Runt Ranchen för första gången, testar boulebanan!
6_UMCK_Race_R_Ranchen_-11_115

Bilden nedan - Roine Lööf instruerar "Storken" om hur man bäst kastar pil för att nå det bästa resultatet. Det gick bra för "Storken" - han tog hem en andraplats totalt!
7_UMCK_Race_R_Ranchen_-11_121

Bilden nedan - Hasse Hallman som "alltid" vinner pilkastningstävlingen år efter år fick se sig besegrad detta år!
8_UMCK_Race_R_Ranchen_-11_144

Bilden nedan - Dagens höjdpunkt som alla väntar på - Mopperacet Runt Ranchen! Ett av heaten startklara, fr.v. Ove Dellbeck, Sören Jansson och Hans Wigenfeldt!! Mats Wigenfeldt agerar starter så allt går rätt till!
9_img_2344

Bilden nedan - Åskådarläktaren för VIP-personer är alltid fyllda till bredden då Racet Runt Ranchen går av stapeln!
10_UMCK_3R_-_11_019

Bilden nedan - Finalheatets upplösning! "Totte" tar lång yttersväng och passerar Bosse Svensson på innern efter svängen och vinner mopedracet! I bakgrunden kämpar "Storken" för att hinna fatt efter en dålig start!
11_UMCK_3R_-11_049

Bilden nedan - TH jublar efter att ha vunnit finalheatet i mopperacet - "Kändes som en Grand Prix-seger"!
12_img_2361

Bilden nedan - Bosses revansch! Bosse gratuleras till segern av "Totte" och "Ampe" då han vinner hela tävlingen med bästa totalpoängen och tar hem titeln - 2011 års Race Runt Ranchen Champion! Se hela resultatlistan nedan!
13_UMCK_Race_R_Ranchen_-11_273

Bilden nedan - Segern i damklassen delades mellan Majlis Hallman och Gudrun Eriksson - båda fick samma poäng efter de tre delmomenten. Då passade det bra att det var en flaska vin som förstapris som de kunde dela på!
135_UMCK_Race_R_Ranchen_-11

Bilden nedan - Ordförande"Ampe" Persson överlämnar "priser" till Majlis och Annika för att dom ställt upp för att allt skall fungera på Racet! Tack för bullar, kakor, kaffe och sekreterarhjälp!
14_UMCK_Race_R_Ranchen_-11_294

Bilden nedan - Och utan Sivert Eriksson och Stickan Bernströms hjälp med att meka, serva och trimma de små krutpaketen skulle inte mopparna spinna som kattor! Dessutom skötte de speedwaystarterna och målflaggan!
Lägg märke till "Stickans" smula och Siverts T-shirt! "Stickan" har en "motorkeps" med guldbroderat UMCK-märke från 50-talet och Sivert en Hallman Products T-shirt från 60-talet!
15_UMCK_Race_R_Ranchen_-11_003

Bilden nedan - "Juniorerna"från moderklubben UMCK, Henka" Nyberg t.v. och Peter Östergren såg till att köttet blev ordentligt tillagat åt veteranerna. Ett "Tack för hjälpen" för alla de gånger veteranerna har ställt upp för moderklubben! Bra initiativ - och ett Stort Tack tillbaka! Sture Eriksson t.h. har koll att allt går rätt till!
155_UMCK_Grillare

RESULTATEN I RACE RUNT RANCHEN 2011 - HERRAR
UMCK_Res-Herr-Tot

RESULTAT I VARJE TÄVLINGSGREN - HERRKLASSEN
UMCK_Greres-herr-11

RESULTAT TOTALT - DAMKLASSEN
UMCK_Res-Dam-Tot-11
RESULTAT I VARJE TÄVLINGSGREN - DAMKLASSEN

UMCK_Grenres-dam-11