Inte ännu publicerad

Temat för UMCK-Veteranernas årliga Bil & MC-Rally var i år "Vikingar". Och fornlämningar efter vikingar finns det gott om i Norra Uppland. Därför var det inga problem att lägga ut en bana som inkluderade Gamla Uppsala, Båtgravarna vid Valsgärde, Fornlämningarna vid Vendels och Tensta Kyrka samt slutligen Fornborgen vid Salsta innan man nådde slutmålet i Nyvalla, Viksta där sedan Racet Runt Ranchen skulle avgöras senare på eftermiddagen.
Klicka in under rubriken "Race Runt Ranchen" för att läsa mera!
Bilden - Segrarna i Rallyt 2011 - Roine och Gittan Lööf hämtar priset i strålkastarbelysning!
UMCK_Race_R_Ranchen_-11_284

Vid starten i Gamla Uppsala så infann sig 21 stycken förväntningsfulla "team" som skulle knäcka de frågor som satt uppsatta på de fem kontroller som deltagarna skulle passera under "Vikingasträckan". Frågorna handlade inte bara om vikingar utan om dagsaktuella händelser, motorsport och sport i allmänhet.
Den fråga som de flesta hade problem med handlade om fotbollsregler. Alla tycker vi väl att vi kan allt om fotbollsregler men frågan: "Vad är det för domslut som gäller om en indirekt frispark skjuts i eget mål?" ställde till med stora problem. Att det rätta svaret är "Hörna" var det inte många som hade rätt på!
Förra årets segrare Roine och Gittan Lööf tog återigen hem förstapriset med åtta rätta svar - Grattis! I år hade man dock hård kamp ända in på "mållinjen" av Perra och Maggan Nyberg som även de hade fått ihop åtta rätt svar. Den knepiga utslagsfrågan om hur många makaroner det fanns i en burk fällde dock avgörandet till Roine och Gittans fördel. Fem ekipage hade sedan 7 rätt, kampen var hård med många bra resultat som synes på resultatlistan nedan.

UMCK-3R_Resultat-Rally-11

Bilden nedan - Alla Rallydeltagare samlade inför starten av årets "Vikingarunda"
05_UMCK_3R_-11

Ordförande Persson ser till att Henry Hägglund får de rätta körinstruktionerna innan beger sig iväg ut på "Vikingasträckan". Dagen till ära hade Henry plockat ut sin gammelbil ur garaget för att köra årets rally. Tyvärr så ville inte bilen vara med på hela sträckan utan den fick bogseras hem till Högsta för översyn!
Bilden nedan - Henry gör sig startklar!
1_UMCK_3R_-11_034

Nästa ekipage som vinkas iväg av Ordförande Persson är Per-Olof och Ulla Serenius på sin HD. Det var andra året som de ställde upp i rallyt som de båda tycker är en skön avkoppling under sommarperioden. I år hade de lite bättre tur med frågorna och tog hem en förtjänstfull fjärdeplats i årets rally!
Bilden nedan - HD:n är startklar och mullrar snart iväg med isracingmästaren P-O och hans fru Ulla! Bakom syns Kalle Östlund på sin Yamaha!
2_UMCK_3R_-11_036 

Första kontrollen låg inte så långt från startplatsen. I bakgrunden syns de stora gravarna där gudarna Oden, Tor och Frej ligger begravda, en av Uppsalas mest kända platser.
Bilden nedan - Mona och Rutger Persson studerar frågorna vid Kontroll 1!
3_UMCK_3R_-11_038

Fornborgen vid Salsta. De flesta av deltagarna hade inte en "aning" om att det fanns en Fornborg vid Salsta Slott. T.o.m. de som hade åkt vägen förbi många, många gånger. Dessutom har det gått många Nymanpokaler och Novemberkåsor på stigarna runt Fornborgen. Platsen är verkligen värd ett besök även om det är trångt och bökigt för bilburna besökare.
Bilden nedan - Delar av Fornborgen vid Salsta!
4_UMCK_3R_-11_014

Fler bilder är på väg - Kommer att publiceras senare - likväl som ett reportage om Race Runt Ranchen! Titta in senare!