Även i år så hade UMCK-veteranerna tur med vädret då den åttonde årgången av Racet Runt Ranchen kördes den 7 augusti -10 ute på Nyvalla ranchen. Det hängde lite regn i luften när alla samlades efter avslutat rally men efter att välkomstfikat och genomgången av dagens tävlingar var över så klarnade det upp. Senare under eftermiddagen, lagom till buffén var klar, kom faktiskt solen fram och förgyllde stämningen ytterligare!


Racet Runt Ranchen bestod i år av tre olika tävlingsmoment för att fastställa startordningen för det avslutande mopedracet. Mopedracet är dagens höjdpunkt på programmet gällande herr-klassen - för Dam-klassen gäller tävlingsformen Dart. De olika momenten var i år Boule, Kasta Pil och en ny gren för året - Kasta Testisar! Den sistnämnda tävlingsformen har en lång och gammal historik bakom sig då den från början utvecklades på Nyvallaranchen under 50-talet i samband med att man kastrerade tjurar och har nu tagits upp som en tävlingsform av UMCK-veteranerna. Tävlingen går ut på att kasta två golfbollar sammanbundna med ett snöre mot en ställning som har tre pinnar på olika höjd. Poäng utgår enligt skalan 15-10-5 poäng om man lyckas få fast testisarna på den högsta - mellan eller lägsta pinnen!

Bilden nedan.
Stämningen var hög och skratten var många när tävlingarna kom igång. Fr.v. syns "Storken" Lundin, Hasse Wigenfeldt, Kalle Göransson och Håkan Persson.

1_RRR_-10


Bilden nedan.

Tävlingsformen Boule, med en specialgjord poängsystem med poängen på en matta, allt för att lättare räkna ihop poängen, var en nyhet för året. Konstruktören "AP" Persson tyckte att det fungerade så bra att han nu börjar med en produktion av dessa. Nystart för AP Products!
Här räknar "AP" och hans biträdande assistent Lelle Dahlén (t.h.) ihop poängen!
2_RRR_-10

Bilden nedan
.
"Posa" Serenius i kastartagen på boulebanan under överseende av Thomas Runnevik, "Storken" Lundin, Ove Dellbeck och Hasse Bohlin.
3_RRR_-10


Bilden nedan.

Lelle Dahlén provar på att kasta Testisar med den äran! Han har redan lyckats få fast en på högsta och en på den lägsta pinnen. Efter de tre inledande tävlingsmomenten var Lelle med i tättrion som fick köra finalheatet i mopedracet om titeln Race Runt Ranchen Champion! 
5_RRR-10

Bilden nedan.

"Posa" hade inte turen med sig under själva tävlingsmomentet när det var hans tur att kasta Testisar. Efter avslutad tävling provade han lyckan igen och då gick det mycket bättre. Se på bilden - redan har han två Testisar på mellanpinnen och en till är på väg!
 
6_RRR_-10

Bilden nedan.
Däremot gick det bättre för "Posa" under mopperacet. Han vann sitt heat övertygande - och fattas bara annat!
7_RRR_-10

Bilden nedan
.
Roine Lööf ansvarade för att varvräkningen och målflaggan fungerade som det ska på viktiga tävlingar! 
8_RRR_-10

Bilden nedan

"Storken" Lundin har svårt att hålla sig för skratt när han gasar för fullt på sin moped i fin stil framför begeistrade åskådare!  
9_RRR_-10

Bilden nedan.

Det var många tuffa fighter under heaten - ibland lite för tufft! Här fightas "Perra" Olsson för att hålla Håkan Persson bakom sig när dom går in i sista svängen före mål och slåss om segern i sitt heat! Fighten slutade med att Håkan, som fick framhjulssläpp när han inte kunde hålla innerspåret, vurpade två meter före mållinjen! Turen var med Håkan - inga skador, bara lite blodvite!
10_RRR_-10

Bilden nedan.

Finalheatet klart för start. De tre som hade fått ihop mest med poäng under de tre inledande tävlingsmomenten - fr.v. Hasse Wigenfedt, Anders Persson och Lelle Dahlén beredda att göra upp om vem som skall bli Race Runt Ranchen Champion 2010! Det blev en stenhård kamp mellan Anders och Lelle - tyvärr så hade Hasse oturen att hans moppe plötsligt inte ville gå rent. Lelles lättare kroppsvikt - och erfarenhet från hala speedwaysvängar - fällde avgörandet. Lelle vann heatet och tog hem totalsegern!  
11_RRR_-10

Bilden nedan
.
Race Runt Ranchen-startern Sivert Eriksson och varvräknare Lööf flankerar duon som gjorde upp om titeln 3R-Champion! 
12_RRR_-10

Bilden nedan.
Lelle Dahlén tar emot dagens segrarpokal av Ordförande Persson.
13_RRR_-10

Bilden nedan.

Anders Persson delar ut segerpokalen till - som vi då trodde - segrarinnan i Damklassen - "Maggan" Nyberg. Tyvärr så upptäckte tävlingsledningen senare att en felsummering av resultaten hade skett. Poängen gällande Darttävlingen hade "tappats bort" för Annette Jansson. Hon var egentligen den rätta segraren i damklassen. Annette kommer att få upprättelse! Hon kommer att få ett lika fint pris av tävlingsledningen i samband med den kommande julfesten! Grattis Annette!
14_RRR_-10


Och så här såg resultaten ut efter de första tre tävlingsmomenten var genomförda. Hans Wigenfeldt i en god ledning!
15_RRR_-10

Bilden nedan.
Och så här blev slutresultaten efter mopedracet!

16_RRR_-10
Bilden nedan.
Damklassen efter att rättelsen är genomförd!
17_RRR_-10