Årets Rally och Race Runt Ranchen avgjort!

 

Ett perfekt sommarväder välkomnade årets deltagare i UMCK-Veteranernas Bil & MC-Rally med start ute i Gamla Uppsala i helgen. Temat för året var ”Järnbruk & Gruvor” – något som det finns gott om i Uppland! Roine Lööf hade lagt ned ett fantastiskt jobb för att deltagarna skulle få komma till intressanta historiska platser. De uppländska järnbruken var ju på sin tid de viktigaste industrierna i vårt land och världsledande. Vid varje kontroll fanns därför en berättelse om respektive plats samt frågor som skulle besvaras. Sex kontroller fanns på banan, som totalt var 9 mil, med den sista kontrollen ute i Nyvalla där sedan årets Race Runt Ranchen skulle avgöras. Frågorna visade sig vara i tuffaste laget men två ”lag” klarade i alla fall av att få 8 rätt av 12 möjliga. Utslagsfrågan ”Hur många korkar finns det” avgjorde det hela till Team Per & Carina´s fördel!  

Efter att deltagarna hade förplägats med Majlis-kaffe och hemgjorda bakverk startade man sedan de tre olika tävlingsmomenten – pilkastning, kast med ring och boule. Resultaten av dessa övningar ledde sedan fram till de mopedheat som körs med veteranmopeder – och som avgör vem som blir årets Champion i Race Runt Ranchen. För att få mopedheaten jämnare - så inte lottningen av mopederna skulle vara avgörande - så hade mopederna för året blivit ”Bernström-trimmade”! Veteranmedlemmen Stig Bernström är ju Sveriges kunnigaste mopedexpert på Sachsmotorer och tillsammans med Sivert Eriksson hade de veckan före tävlingen lagt ned åtskilliga timmar för att mopederna skulle vara i topptrim. Mopederna fungerade därför perfekt och gjorde att heaten blev jämnare.

När det sedan drog ihop sig för finalheatet så var det återigen Anders ”Duval” Persson som drog det längsta strået. Genom fräck och tuff körning i finalheatet besegrade han dagens överraskning Kalle Östlund med en moppelängd! Man såg att motocrosstakterna satt kvar i Kalle sen tiden på 60-talet - han gav Anders en ordentlig fajt ända in på mållinjen. Anders internationella crossrutin fällde dock avgörandet och för fjärde gången tog Anders hem Championtiteln! I damklassen tog Birgitta Lööf hem en överlägsen seger – dock utan att behöva köra något mopedheat – en bedrift som gav extra poäng i sammandraget och som endast två modiga damer genomförde.

Den perfekta dagen avslutades sedan med en välsmakande grill-buffé a la Perra och sedvanlig prisutdelning. Ett Stort Grattis till dagens segrare - Per & Carina, Birgitta och Anders!

 

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}