Ryan Villopoto, på sin Monster Energy/THOR-sponsade Kawasaki, motsvarade allas förväntningar och lyckades bli årets mästare i den amerikanska motocrossmästerskapen i MX1-klassen! Inför den avslutande tävlingen ledde Villopoto med 14 poäng och  med heatplaceringarna 1 - 3 i den avslutande tävlingen som kördes i helgen på Pala-banan utanför San Diego så tog han hem titeln före förra årets mästare Ryan Dungey. Dungey med heatplaceringarna 2 - 1 vann dock den avslutande tävlingen.
I MX2-klassen tog återigen skotten Dean Wilson hem segern i båda heaten och bevisade att han är den bästa föraren i klassen. Totalt vann han mästerskapen för sydafrikanen Tyla Rattray och Blake Bagget - alla på Monster Energy/THOR sponsade Kawasakis!
Bilden - Ryan Villopoto på väg mot titeln!