Missa inte att gå och se isracing av världsklass nu på fredag den 1 april, en tävling som körs på anrika Studenternas Idrottsplats. Massor av internationellt kända namn skall göra upp om segern i "Erik Stenlund Championship"! Erik själv kommer att finnas på plats och dela ut segerpokalen till kvällens segrare!
Med den bakgrunden som Erik har är han verkligen värd att få ha en "egen" tävling uppkallad efter sig på hemmaplan i Uppsala. Erik, som är dubbel Världsmästare i isracing, vann mästerkapet åren 1984 och 1988. Första året han vann, var efter en tuff tävling i Moskva, då Erik som förste "icke öststatsförare" kunde vinna VM-titeln just där! Den tävlingen var i tuffaste laget då en av de ryska medtävlarna omkom i en fruktansvärd crash. Tävlingar kördes dock vidare - med Erik som slutlig segrare med 29 poäng inkörda av 30 möjliga!
Klicka på rubriken för att läsa mer om Erik Stenlund och isracingen på Studenternas!
Isracing-11 

Erik Stenlund var inte bara dubbel Världsmästare och Svensk Mästare i isracing. Året 1985 tog han hem en sensationell trippel i speedway genom att vinna SM-seger både individuellt - par - och i lag! Utöver de individuella segrarna har Erik dessutom ett flertal segrar, andra och tredjeplatser i Lag VM i isracing och Lag-SM i Speedway. En kuriosa seger i sammanhanget var när han 1994 vann Kyrketorpsloppet - en 1000 meters tävling som körts många år. Samma tävling hade även hans far Agnar vunnit flera år tidigare!
Bilden nedan - Erik efter segern i Kyrketorpsloppet!

Stenlund_Erik_-94-45 

Tävlingarna börjar klockan 19.00 men området, som bjuder på ett flertal festligheter, öltält mm. - öppnar redan 16.30. Som vanligt så träffas UMCK-veteranerna på restaurang Alexander klockan 16.00 för att gemensamt äta en bit mat för att sedan ta en promenad ner till Studenternas!
Bilden nedan - Från tiden då det begav sig! Erik Stenlund i sin karakteristiska stil leder här ett heat före "Posa" Serenius!
Stenlund_Erik_-89