Ryan Villopoto, på sin THOR-sponsrade Monster Energy Kawasaki, drygade ut sin ledning i de amerikanska Supercrossmästerskapen genom att vinna den tredje deltävlingen som kördes på Dodgers Stadium i Los Angeles i helgen. Han vann före förra helgens segrare James Stewart med förra årets totalsegrare Ryan Dungey på tredje plats. Tillsammans med fjärdeplacerade Trey Canard etablerade dessa förare en tuff fight där alla under heatets gång var upp och drog i täten.
I Lites-klassen blev det nya namn på prispallen - Läs mer om tävlingen samt se resultaten genom att klicka på rubriken!
Bilden: Ryan Villopoto på väg mot sin andra seger i år!
Villopto_Dodgers
 
Ryan Villopoto, som fick en dåligt start och varvade som åttonde man på första varvet, visade vilken fin form han har för tillfället genom att passera en efter en av toppförarna. Han fick dock bra hjälp då James Stewart i ledning gjorde en lätt vurpa och ramlade ner till fjärde plats - annars är det möjligt att resultatet varit som i Phoenix!
I Lites-klassen så vann överraskande hemmasonen Cole Seely på sin Troy Lee-sponsrade Honda före en annan nykomling - Eli Tomac. Eli är son till John Tomac, tidigare mountainbikevärldsmästare ett antal år på 90-talet! Josh Hansen, som leder klassen totalt,  bromsade stopp redan i startsvängen men lyckades dock köra upp sig till en femteplats!
Resultat Dodger Stadium i Supercrossklassen:
1. Ryan Villopoto
2. James Stewart
3. Ryan Dungey
4. Trey Canard
5. Justin Brayton
Resultat Lites-klassen:
1. Cole Seely
2. Eli Tomac
3. Ryan Morais
4. Broc Tickle
5. Josh Hansen
Bilden: Ryan Villopoto inklämd mellan - Nummer 7 Stewart, No 1 är Dungey, No 41 Canard och No 33 Grant

Start_PH