UMCK-Veteranernas ordförande "Ampe" Persson har under vintern tillbringat ett flertal veckor i Spanien hemma hos sin bror Rutger Persson som under många år har bott och jobbat nere i Spanien. Under sin vistelse där passade han på att besöka Stefan da Silvas och Björn Anderssons träningsläger utanför Marbella för att studera hur dagens crossåkare tränar under vintern.
Klicka på rubriken för att se fler bilder och reportage av "Ampe"!
Bilden: "Ampe" tillsammans med en av tränarna, Stefan da Silva!
AP_Marbella_web

RAPPORT FRÅN EN UMCK-VETERAN PÅ BESÖK PÅ TRÄNINGSLÄGER I SPANIEN.
Nu har dom Svenska Crossförarna gett sig den på att visa att dom kommer att tillhöra världseliten i Moto-Cross inom några år.
I Spanien vid Malaga-Marbella så har Stefan da Silva och Björn Andersson etablerat sig for att träna Svenska cross-förare i teknik och uthållighet. Stefan, känd MC- handlare i Uppsala och framgångsrik enduroförare, och Björn Andersson med bland annat en 6:e plats i MX 1 klassen 2010 arrangerar och ansvarar för träningslägret tillsammans. Björn har under fem års tid haft träningsläger i Sverige för Moto-Crossförare. Till sitt förfogande har dom ungefär 20 olika crossbanor för träning på sand, grus, jord och stenunderlag för allsidig träning och en mängd dubbelhopp.
Da Silva Racing har tagit med sig fem motorcyklar från Sverige till de som  flyger ned som de får låna under vistelsen. För närvarande är 10 förare på plats för träning och i början på februari så kommer ytterligare 20 förare ner. Träningen pågår fram till slutet av mars. Boendet för deltagarna är av högsta klass. Man hyr in sig i exklusiva hus. För närvarande så hyr man två villor på ett området som består av cirka 100 villor så är det inga problem att hyra fler då det i Spanien är ett stort utbud av lediga fastigheter vintertid. Deltagarna har ett fullspäckat program att följa. Moto-Crossträning varje dag på olika banor, fysträning på gym, löpning på terrängbana m.m. Träningslägret är ett mycket bra initiativ av Stefan och Björn och vi får hoppas att det kommer att ge resultat i framtiden. LYCKA TILL ALLA SVENSKA CROSSFÖRARE OCH VISA VÄRLDEN ATT SVERIGE ÄR MED PÅ KARTAN!
Efter bilderna kommer lite träningstips från "Ampe" för att öka armstyrkan!
Nedan - några bilder från träningslägret!
Marbella_001
Bilden: Björn Andersson - 6:a i MX1 under 2010 års säsong i full fart!
Marbella_018
Bilden ovan: Fr.v. Stefan da Silva, "Ampe" och Björn Andersson på plats i Spanien.
Marbella_023
Bilden ovan: Stefan testar en av de finare av de spanska banorna. Torr, jämn och fin - nästan som en golfbana!
Marbella_032
Bilden ovan: Stefan i samspråk med Kalle Nordén från Värmdö.

Träningstips från UMCK Veteranerna till Moto-Crossförare.
Träning får man aldrig för mycket av. För en crossförare är armstyrkan väldigt viktig. Här får du ett tips - och om du följer rådet garanterat får en 15-20 procent ökning av din armstyrka. Den armstyrkan kan du glädja dig åt när du har 2-3 varv kvar av heatet. Metoden är enkel och kostar inget, du blir inte svettig och du kan utföra träningen när som helst.
SÅ HÄR GÖR DU!
Du tar två stycken dryckesflaskor av plast 1,5 eller 2,0 liters och fyller dom med vatten. Förmodligen sitter du framför TV:n ganska ofta, du har flaskorna vid fåtöljen. När du sitter och kollar på TV:n så tar du flaskorna och gör säg 100 armrörelser upp-ned. Vilar ett tag och så kan du göra rörelsen i sidled tex. antalet kan ju ökas efterhand. Du får ett bra grepp med plastflaskorna och det blir mjuka och rytmiska rörelser. Får du in en rutin i den träningen så finner du att metoden fungerar. Gör det så ofta du kan så får du armstyrkan på köpet.Vi UMCK Veteraner vet att armstyrkan är otroligt viktig och vår hårda träning resulterade i ett flertal världsmästartitlar och andra internationella framgångar. Vi vill att du tar det här tipset på allvar om du vill nå framgång i världens hårdaste sport - Moto-Cross. Naturligtvis måste du ägna mycket tid till övrig fysträning, benen måste tränas enormt mycket och flåset får du upp med löpning.
LYCKA TILL OCH GE DIG DEN PÅ ATT DET HÄR ÅRET SKALL BLI  BRA OCH NÄSTA ÅR ÄNDÅ BÄTTRE RESULTATMÄSSIGT.