Nu är det full fart på de svenska isracingförarna. Stefan Svensson kom på fjärde plats i Sanoks VM kval och därmed är han klar för VM final. P.A. Lindström klarade en femte plats i Saalfelden Österrike och därmed är även han klar för VM-finalen.
Den svenske VM-veteranen ”Posa” Serenius hade dock inte turen med sig när han körde sitt kval i St. Johann Österrike. Han missade med minsta möjliga marginal att direktkvalificera sig till VM-finalen då han tog en sjätte plats.
Vi pratade med ”Posa” efter kvalet och han berättade att reglerna inte var riktigt klara inför kvalet. Först skulle tydligen sex förare bli klara för VM men sedan beslutades det att bara de fem första skulle få VM-biljett eftersom Holland fick med en förare med frikort. Tävlingen gick dock ganska bra tyckte ”Posa”. Inför det nya året så har det kommit några nya förare som tydligen är väldigt heta och vill vara med och slåss om VM-platserna - konkurrensen om poängen var stenhård! Det blev omkörningsheat för ”Posa” mot Jan Klatowsky från Tjeckien där han tyvärr blev knappt slagen och därmed utslagen.

Men Posa har fortfarande möjlighet att komma med till VM-finalen. Han är just nu förste reserv och om någon inte kan ställa upp på grund av skada eller sjukdom så grejar ”Posa” en plats i VM-finalen. Så den gode ”Posa” kan stå på startlinjen när VM serien startar – hans 33:e VM-final i ordningen i så fall!
Nu närmast så går Lag-VM finalen den 30-31 januari i Krasnogorsk Moskva. Vi från UMCK-veteranerna håller tummarna för våra svenska kämpar!

Aktuellt för UMCK-veteranerna!
Lördagen den 27 Mars 2010 klockan 15.00 avgörs SM finalen i isracing på Studenternas i Uppsala. Enligt ”Posa” så kommer han naturligtvis att köra där om allt är OK. Han vill gärna ta hem sin tjugoförsta SM-seger. UMCK Veteranerna kommer naturligtvis som vanligt att vara på plats för att heja på våra gladiatorer!

Bilden nedan: Så här såg det ut på prispallen på Studenternas vid SM-finalen 2009 då "Posa" tog sin 20:e SM-seger!

 

isracing_-09_028