Välkomna till UMCK Veteranernas egen web-sida!

Genom denna web-sida kan du som är medlem kunna vara uppdaterad på kommande händelser likväl som du kan gå tillbaka och läsa om tidigare händelser och aktiviteter inom veteranklubben. På den övre menyraden kan du klicka in på de olika underavdelningarna som du har intresse av. Om du t.ex. vill läsa om "Race Runt Ranchen" så klickar du in på den rubriken, vill du läsa om "Medlemmar" så klickar du på den rubriken etc. För tillfället ligger rubriken "Historia" på moderklubben UMCK´s hemsida vilket betyder att när du klickar på "Historia" så går du in på deras hemsida och följdaktligen går ur Veteransidan! Ett tips - titta på "Historia" sist!

Snart är det 20 år sedan veteranklubben bildades, då med ett 20-tal medlemmar. Idag har klubben växt och numera är det 53 medlemmar som träffas och umgås på de olika aktiviteterna som klubben arrangerar. För att bli medlem i UMCK Veteranerna måste du någon gång ha innehaft medlemskap i moderklubben UMCK, vara en vän av MC-sporten, varit aktiv i klubben som förare, mekaniker, klubbledare, funktionär eller vanlig supporter! Vi har inget krav att en medlem måste äga eller åka motorcykel – men han måste veta hur kul det är att åka motorcykel!

Klubbens syfte är att bevara den klubbkänsla och sammanhållning som alltid funnits inom UMCK – inte bara i tävlingssammanhang utan även utanför tävlingsbanan. Därför arrangerar klubben en hel del trevliga aktiviteter som inte bara har motorcykeln i centrum utan där den sociala gemensamheten är den viktiga. Genom arbetsinsatser från medlemmarna vid olika aktiviteter så är även syftet med veteranklubben att ekonomiskt stötta moderklubbens förare från de medel som dessa arbetsinsatser skapar.

Du som inte är medlem utan bara intresserad av att ta del av klubbens aktiviteter så vill vi korthet berätta att du kommit till en web-sida som tillhör en av de mest framgångsrika motorcykelkubbarna i Sverige. Klubben har fostrat en mängd toppförare bl.a. en 4-faldig individuell Världsmästare, 5-faldig Lagvärldsmästare, 15 stycken Svenska Mästerskap i Motocross, 5 stycken Svenska Mästerskap i Enduro, 10 stycken Guldmedaljer i Internationella Six-Days, Vinnare av två Svenska 3-Dagars i Enduro samt vinnare av två Novemberkåsor! Ni förstår att vi som är UMCK:are kan känna oss stolta!

---------------------------------

Allt material i UMCK´s historiebeskrivning, berättelser, visor och presentationer är upphovsrättsskyddat! Om ni vill använda något av materialet som finns på web-sidan måste ni kontakta oss via e-post! En del av dessa ägs av tidningar, fotografer och privatpersoner medan en del tillhör klubben. Kontakta oss så berättar vi om vi kan ge er tillåtelse eller vem ni skall vända er till för att få tillstånd.

Då mycket av det vi har publicerat har varit i olika medlemmars ägo och bilderna är från sent 40-tal och framåt, har det varit omöjligt att veta om bilderna varit privata eller inte. Om det är så att vi omedvetet publicerat upphovsrättsskyddade bilder, ber vi att den som vet fakta om detta hör av sig via e-post, så att vi kan göra upp eller ta bort dessa bilder.