Bestraffning utdömd för ojust körning!

Som tidigare har rapporterats så har diskussionen varit intensiv gällande den solklara ”teamorder” som utfördes av Chisholm mot Chad Reed i den näst sista tävlingen i Supercross serien. Straffet för detta har nu utdelats av den amerikanska federationen AMA. Chisholm blir avstängd till och med den 3 Maj -09 – dagen efter finaltävlingen i Las Vegas! En allt för lindrig bestraffning – AMA tycker tydligen inte att det var ett solklart försök av Chisholm att köra Chad Reed av banan

Stewarts teamchef Larry Brooks har också gått ut med en pressrelease där han helt tar avstånd till att det skulle ha varit någon som helst teamorder i frågan. Det som 40.000 åskådare såg – det såg inte AMA och Larry Brooks!

 

Chad Reed har varit ”very cool” i frågan och har själv tonat ned incidenten. På frågan om ”hur påverkade Chisholm din körning” så svarar Chad lite lugnt – ”Chisholm – vem är det?”

Chad har överhuvudtaget inte försökt att komma med ursäkter eller anklagelser varför han inte vann. I bakhuvudet så känner han kanske att James Stewart är ”ein strå wasser” än han själv! Skall Chad ha en chans mot James så måste han ha en 100%-ig dag och samtidigt måste James ha en dålig dag. Och det kan naturligtvis hända på finaldagen nu den kommande helgen – Chad är bara sex poäng efter!

 

Förutom ovan nämnda diskussion så kretsar alla samtal mellan ”de närmast sörjande” i motocrosskretsar om vilket party som man skall gå på i Las Vegas efter att finaltävlingen körts på lördagskvällen! Den fantastiska avslutningen som förra året hölls på Planet Hollywood – och som kostade AMA-federationen en ½ million dollar – kommer inte att genomföras detta år p.g.a. finanskrisen. Monster Energy planerar att ha sitt party på Palms och som huvudsponsor för hela serien så bör det bli en hejdundrande tillställning. Chad Reed, Suzuki och Rockstar har gjort upp med tidigare crossåkaren och numera club och barägaren i Las Vegas, Cary Hart om att abonnera hela hans klubb! Dessutom finns det ytterligare ett antal partys att välja bland. Det blir inte lätt att göra rätt val för UMCK-webbens utsände!