I helgen kördes finaltävlingen i årets SM i motocross på Malmabanan i Västerås. Veteranerna hade fått en inbjudan av moderklubben, med Tomas Persson och Peter Östergren i spetsen, att att se SM-tävlingarna och att närvara i MX-Stars depåtält. I depåtältet visade man upp ett antal veteran crosscyklar och diverse foton och produkter mm. från en svunnen tid tillsammans med SM- deltagarna Tomas Persson och Emmy Wallberg. Team MX-Star imponerade stort genom att man hade ett av de största tälten i depån med alla moderna faciliteter – det passade de 10-tal medlemmar från UMCK-veteraner som fanns på plats perfekt - då det bjöds på både kaffe och mat!

Det har under ett flertal år varit lite tunnsått med förare från UMCK som kvalat in för att få köra i SM-serien så det var glädjande att det fanns två stycken förare från klubben med i den avslutande tävlingen i Västerås – Tomas Persson i MX1-klassen och Emmy Wallberg i MX-Girls-klassen - både från Team MX-Star. Båda gjorde fullt godkända körningar under helgen.

Speciellt Emmy och de övriga tjejerna MX-Girls-klassen imponerade stort på de besökande veteranerna som hajade till ordentligt när tjejerna kom på första varvet och tog dubbelhoppet efter målgång lekande lätt! Många av veteranerna hade inte sett en SM-cross på flera år – och speciellt inte några MX-Girls tävlingar! Alla var imponerade av utvecklingen inom den klassen.

I en del av MX-Stars enorma tält kunde crossintresserade av den äldre generationen titta på ett flertal Yamaha-cyklar från början av 70-talet som lånats ut av bl.a. Yamaha-entusiasten och samlaren av veterancyklar Leif Sundin, just hemkommen från en resa i USA där han träffade likasinnade. Det kom många frågor från intresserade besökare om just dessa maskiner.

UMCK-veteranerna vill passa på att framföra ett stort tack till Tomas Persson och Peter Östergren från moderklubben för inbjudan till oss veteraner. Vi kände oss verkligen välkomna och ni tog hand om oss på ett förstklassigt sätt med mat, dryck och social gemenskap! Vi ser fram emot att detta blir ett årligt återkommande evenemang!


SM-cross_2-web
En del av UMCK´s klubbtröjor genom åren visades upp - här av "Totte" Hallman t.v. och Ordförande Persson!


SM-cross_3-web
Tomas Persson t.v. som sett till att det finns en förare från UMCK med i SM-leken igen! För att vara hans första SM-start så gjorde han ett fullt godkännt resultat 27:a och 25:a i resp. heat. Inte bara det att han måste tävla under både lördag och söndag. Han ansvarade även för sitt eget Team MX-Star - och han måste även ta hand om gruppen av UMCK-veteraner. Tack Tomas för att du ordnade så vi kunde komma! Tack även till Peter Östergren från moderklubben, till höger på bilden - även Peter var en av de som låg bakom idén att bjuda in veterangänget.
SM-cross_4-web
Emmy Wallberg gjorde en bra tävling då hon kom på 8:e plats totalt. Att underlaget inte var det bästa, speciellt i det första heatet, visar hennes leriga ansikte precis efter målgång. Bra kört säger vi från veteranerna!


SM-cross_6-web
SM-Guldvinnaren i MX-Girls - Elin Mann - intervjuas direkt efter målgång i första heatet! Hon är den som just nu - och under många år - har dominerat i MXGirls-klassen!


SM-cross_5-web
Riktigt ordentligt lerig var Marcus "Mackan" Norlén efter första heatet som han vann övertygande. Han behövde dock en topplacering till i det sista heatet för att säkra SM-titeln - därför ser han så sammanbiten ut på bilden! Det grejade han lätt genom att ta en säker 4:e plats i sista heatet - och SM-segern var hans. Grattis "Mackan"!