När min son Conny i början på 70-talet började intressera sig för moto-cross hade han under en längre tid tränat med ombyggda mopeder på "Rosan" – den numera nedlagda crossbanan som nu ligger mer eller mindre i Uppsala stad!

Då beslutades det i familjen att nu skulle det bli ändring på fordon. Sagt och gjort. En lördag i maj 1977 bar det iväg till Hallmans motorcykelaffär på Svartbäcksgatan där vi hittade en JM Kreidler av tidigt 70 tal och som dessutom låg på rätt prisnivå. Försäljaren, Sivert Eriksson – (idag aktiv UMCK-Veteran) framhöll att man visst kunde börja sin crosskarriär med denna grön-vita uppenbarelse. Detta ”monster” inhandlades alltså och skulle enligt köpekontraktet delas upp i två betalningar. Detta faktum mottogs med största glädje av de betalande föräldrarna, då pengar inte alltid rådde över det stora intresset. Att dessutom få köpa en motorcykel av Torsten Hallman förbättrade givetvis intresset för den redan motorintresserade 14-åringen.

Nåväl denna investering stärkte hans intresse för motocross ytterligare och som dessutom varade under många år - och som fortfarande finns kvar än i dag! För i sommar kommer nostalgin att flöda som aldrig förr hos familjen Edling! En nyrenoverad Yamaha YZ 125 -80 som vi - far och son - har renoverat kommer att rullas ut ur mekarskrubben. Efter 25 år kommer den numera 46-åriga ynglingen att försöka tygla denna för honom "riktiga” crosscykel! Det kommer att bli en riktig nostalgitripp!
Motorhälsningar från
Alf Edling