Bosse Svensson, en av våra eminenta klubbmedlemmar i UMCK-veteranerna, har skickat in följande "nostalgihistoria" efter att ha läst historiken gällande Sivert Eriksson och Lennart Dahlén under fliken "Medlemmar".

 

Fighten om SM-segern i 250cc var ju en uppgörelse mellan dessa båda UMCK-förare under säsongen 1960. Bosse hade kunnat påverka utgången av resultatet! Läs hans historia!

 

Hej alla läsare av UMCK Veteranernas websida!

 

Här kan ni få en liten historia runt SM-crossen i 250-klassen under 1960 års säsong, då jag redan innan min egen "karriären" inom motorcykelsporten hade kunnat påverka utgången av resultatlistan detta år!

Inför en av SM-deltävlingarna var Sivert på lördagen ute hos bröderna Ekeberg för att fixa med hojen i deras verkstad. Sivert hade tagit av cylindern och jag stod och höll i den på bänken när han filade och putsade den för att få det lilla extra inför den viktiga SM-tävlingen. Plötsligt tappar jag greppet och cylindern är på väg mot cementgolvet med cylinderfodret nedåt! Katastrofen på väg! Jag har dock sinnesnärvaro att med ena knäet stöta till cylindern så den vänder sig och landar med kylflänsarna mot golvet och på något övernaturligt turligt sätt klarar den sig utan att spricka i tusen bitar! Det var ju en 250cc-motor som Sivert hade och den fanns ju bara i några få ex. som några av fabriksförare hade. Om cylindern hade gått sönder hade Sivert stått utan hoj. Och då hade Lelle Dahlén varit Svensk Mästare i stället!!

Jag minns också att Bosse Ekeberg frågade Sivert: Vad skulle du gjort om cylindern gått sönder?

Sivert svarar: Jag hade åkt till stan och köpt ett fiskespö och sedan hade jag åkt ut till Gräsö och grinat!! 

Hälsningar Bosse Svensson

Klicka på bilderna för större storlek!