Den här gången blir det en något annorlunda tävling! Vi vill veta om någon känner till en motorcykelklubb i Sverige som kan mäta sig mot oss UMCK-Veteraner! Som vanligt så får vinnaren med det rätta svaret vårt diplom ”Mr Moto-Know-it-All”!
Klicka på rubriken för att läsa vidare!
Bilden – Några av UMCK-Veteranernas Legendarer!
Legends

Bakgrunden är följande:
Efter vårt årsmöte 2013 består UMCK-Veteranerna av 56 medlemmar. Cirka 40 stycken har tävlat i cross och T (enduro) på olika nivåer, allt i från vår största legend ”Totte” Hallmans alla VM-guld till de som åkt några enstaka tävlingar. Övriga – cirka 15 stycken har inte själva tävlat utan är klubbmedlemmar som gillar MC sport och som varit mekaniker, chaufförer, funktionärer etc. men är lika viktiga i gemenskapen! Det största och bästa med vår klubb är att det inte finns några som helst skillnader mellan oss medlemmar. Vi är 56 stycken kompisar som har trevligt tillsammans, alla betyder lika mycket och alla har roligt när vi träffas. Men vi måste tillstå att även hos oss blir det som när gamla kompisar träffas, en hel del ljug och överdrifter när vi pratar motorcykel åka!

MC- tidningen Race, och dess chefredaktör Jonas Hagren, har för närvarande en mycket intressant artikelserie om svensk motocross historia. Den började med året 1946 och är nu framme vid 1968. Varje årtal har sin egen ranking där de 10 bästa i klasserna 250 & 500cc Senior och 250 & 500cc junior rankas. Från 1970 tillkommer även125cc klassen.

I stort sett samtliga av Veteranerna som tävlade gjorde det under -50 och -60 och i början av -70-talet vilken gör att vi nu kan sammanfatta och konstatera att klubbens medlemmar varit riktigt duktiga! Alla som följer oss som klubb känner till våra stora stjärnor: ”Totte” Hallman, Lennart Dahlén, Sivert Eriksson, Roine Lööf, Bosse Ekeberg och Anders Persson.

Men sedan har Veteranklubben ytterligare sex stycken som hamnat på Hagrens 10 i topp listor: Hasse Hallman, Göte Brunnberg, Per Olsson, Bosse Svensson, Yngve och Bert Ekeberg. Utöver dessa har vi har vi dessutom "Stickan" Bernström som vunnit SM guld i T och Mats Wigenfeldt som vunnit Junior-SM i T som är medlemmar idag!

Och för att ytterligare späda på Uppsala MCK:s framgångar under denna period finns det ytterligare fem killar som förekommit på ovanstående rankinglistor men som av olika anledningar inte valt att bli medlem i UMCK-Veteranerna – ännu! Dessa herrar är Lennart Gustavsson, Garry Johansson, Roine Bergqvist, Hans Olof Lindholm samt Sven Erik Lindström.

Uppsala MCK har alltså fostrat 19 stycken förare som under denna period förekom i Sverigeeliten vilket måste väl betraktas som fantastiskt bra och som vi gärna vill skryta med!

Som ni nu tävlingssugna läsare förstår så går tävlingen ut på:
Vi vill veta vilken MC-Veteranklubb i Sverige kan visa upp att man under dessa år haft fler förare än vad UMCK-Veteranerna har på Jonas Hagrens listor? Har du svaret - gå in under "Kontakt" och skicka ditt svar och uppge namn och adress! Först öppnade rätta svar vinner diplomet!
Bilden nedan - Riksmästaren i 250cc Motocross 1955 och 1956 UMCK-Veteranen "Lelle" Dahlén med lagerkrans tillsmmans med UMCK-kompisen och märkespolaren Göran "Musse" Jansson, båda på "fabrikssponsrade" Maico!

Lelle Dahlén0003