Jag vet inte om succé är rätt vokabulär om ett årsmöte men jag tycker att denna gång känns det mest rätt. Vi är 50 st veteraner med en snittålder på drygt 78 år . Tyvärr är det så att många av oss tvingas leva med mer eller mindre jobbiga krämpor. Ändå så kommer 25 st , halva klubben, för att delta i årsmötet. Helt fantastiskt och såå roligt.
Bo Svensson Sekr.

 "Dom som har hann omet"! Fr v; Sekr. Bosse Svensson, Ordf. Stig Ove Jansson samt Kassören Mats Wigenfeldt.
Årsmöte 24 1 Har hand om et 1200

Ordförande igen tillsammans med honnörsmedlem Erik Stenlund. Framför Leffe Sternesjö, 80 år fyllda men fortfarande jobbande på Lelles MC som deras "uppslagsverk", "kan allt". Till höger sitter Hasse Nordlund
Årsmöte 24 2 A Ove Erik 1200

Erik igen, bakom sitter Lennart Dahlen, som tillsammans med Totte Hallman och Sivert Eriksson , tre UMCK:are och  Stig Richardsson var de fyra svenskar som på slutet av -50 och 60-talet var ordinarie i EM/VM  serien i motocross (VM kom 1962). Till höger, kassör Matte W .
Årsmöte 24 3 Erik skratt

En stillstudie av Erik Stenlund i en 1000 meters tävling i Tyskland under en av nio säsonger i denna "cirkus". 2-vxl hojar med toppfarter på 160-180 km/timmen. Han var i ett antal VM finaler men tyvärr inte på pallen, även om det var riktigt nära vid ett tillfälle.
Årsmöte 24 2 Erik datan 1200

Erik igen, avtackad efter sitt intressanta fördrag om livet som 1000 meters åkare. Han har som bekant även haft stora framgångar inom isracing, 2-faldig världsmästare samt  speedway, där han  tillsammans med Ove Fundin är dom enda som på ett och samma år vunnit SM indviduellt, par-SM samt lag-SM . I bakgrunden syns halva ansiktet av Göte Brunnberg och Matte W igen.
Årsmöte 24 3 Erik

Lelle och Leffe igen tillsammans med Anders Israelsson samt  i bakgrunden Hasse Nordlund.
Årsmöte 24 4 Leffe Anders 1200


Till vänster Totte Hallman, presentation onödig, ALLA vet vem han är och hans framgångar på alla plan med barndomsvännen Totte Bräck, styrelseledamot. I högerkant halva ansiktet av Roine Lööf, ännu en av klubbens riktiga elitförare  i cross under -50-60 talen. 
Årsmöte 24 5 Fika 1201


Dessa tre herrar igen samt Bruno Eriksson som valt att avgå som klubbmästare men självfallet kvar i klubben. En av de eldsjälar som verkligen har betytt mycket för klubben i arbetet med att organisera allt trevligt vi har haft under åren.
Årsmöte 24 5 Fika 1202

Nedan - Verksamhetsberättelsen 

Verksamhetsberättelse för UMCK Veteranerna för år 2023.
Under årets har styrelsen och kommitteerna bestått av följande medlemmar

Styrelsen                                                                                                        Fritidskommitten

Ordförande:     Stig Ove Jansson                                                                    Yngve Ekeberg
Sekreterare:     Bo Svensson                                                                            Torsten Hallman
Kassör:            Mats Wigenfeldt                                                                       Roine Lööf
Klubbmästare: Bruno Eriksson                                                                        Anders Israelsson
Ledamot:         Torsten Bräck                                                                           Bruno Eriksson sammank.
Suppleant:        Karl Göransson .
Revisorer:        Sören Jansson och Leif Jansson
Suppleant:        Göte Brunnberg
Valberedning:   Anders Persson Sammank., Hans Wigenfeldt, Yngve Ekeberg

Föreningen består av totalt 51st medlemmar, varav fem st hedersmedlemmar samt två st honnörs medlemmar. Under året har en medlem avlidit, Harry Hurtig, den 17:e november. Staffan Nilsson har avsagt sig fortsatt medlemskap och p.g.av uteblivna medlemsavgifter har också: Tom Eriksson och Christer Östling utesluts ur klubben.

Vår snittålder har nu passerat 78 år (!), vilket tyvärr medför att en handfull medlemmar inte längre har hälsan kvar för att kunna delta i några aktiviteter.

Årets första aktivitet var,en numera traditionell uppstartsträff på Söderby Golf, där klubben bjöd på en räkmacka “köra bil öl" samt kaffe och kaka. 20 st deltog och 5 st hade lämnat återbud vilket innebar att drygt 50 % av medlemmarna uppmärksammat kallelsen. Som vanligt var det fullt “surr” på deltagarna. Tiden bara rusade fram och till sist blev en mindre grupp, "utkastad" pga att personalen ville stänga och gå hem!

Årets andra aktivitet var ett studiebesök på “nya” Studenternas IP. Summa 18 st “gubbs” dök upp för en guidad tur genom hela anläggningen, suveränt genomförd av arenachefen Stefan Wittberg. Dagen avslutades med ett besök på C-RAD, ett företag som tillverkar spetsteknologi för cancerbehandlingar.

Årets tredje aktivitet var ett besök på Gamla Uppsala Brandstation. 14 st Veteraner dök upp för en grundlig genomgång av brandförsvaret från forna tider och framåt. För oss veteraner, en välkänd person, Mats Sundelius var dagens ciceron. Mycket uppskattat.

Årets fjärde aktivitet var det traditionella Bil & MC rallyt som bytt skepnad till en Sommarfest. Rundresan med bil byttes mot en tipspromenad runt bygdegården. Naturligtvis fanns 5-kampen med och allt avslutades med en gemensam måltid i form av knytkalas. Deltagarantalet var ett av de lägsta vi haft men samkvämet på slutet däremot, ett av de allra bästa vi haft genom åren.

Årets femte aktivitet var ett besök i Dalarna och hos en av världens främsta experter på att renovera Indian motorcyklar. 12 st veteraner deltog och fick en mycket intressant upplevelse.

Årets sjätte aktivitet var en nytt besök hos Håkan Sundström, denna gång vid hans bergtäkt. 20 st veteraner deltog och fick en genomgång av hela verksamheten som började med en busstur (!) runt anläggningen. Perfekt i snålblåst och regn!

Årets sjunde aktivitet var vårt 30 års jubileum. Totalt, 42 st veteraner med fruar, kom till restaurang Korfu för att njuta av en 3 rätters meny med tillbehör samt att umgås. Det finns ett fint reportage på hemsidan för alla att kolla in på.

Årets resultat: Klubbens goda ekonomi genom åren beror helt på den generositeten medlemmarna visat genom medlemsavgifter som ofta avrundats uppåt. Detta ger oss möjligheten att ge tillbaka till medlemmarna och i år sponsrade klubben aktivitet nr 1 till 100 % , samt aktivitet nr 7 med ca 46 % av totalkostnaden. Det medförde att årets resultat stannade på minus 3194 kr.

Fredagsfikat på IKEA kl.10.00 varje fredag är “nav” nr 1 i vår verksamhet. Mellan 10 till 15 st veteraner är det “normala” besöksantalet, men det händer att vi ibland når 20 strecket. Dessutom har vi då och då kompisar från andra klubbar på besök.

Nav nr 2 är vår webbplats. Förutom reportage från våra aktiviteter sker all intern information via hemsidan och SMS.

Kuriosa: Totte H lanserade hemsidan den 4 maj 2006. Allt sedan dess har han ensam skött allt som lagts och läggs in på sidan. När detta skrivs är den den 6 mars 2024. Sidan har alltså varit i bruk i 6516 dagar och det totala antalet besökare är 5 307 586 st (!) Genomsnittet från dag 1 (!) är alltså 814 st, helt makalöst. Det som skulle vara intressant att veta är hur många länder som är representerade bland besökarna.