Den tredje deltävlingen i den amerikanska Supercross serien kördes i helgen, för andra gången i år, på Anaheim Stadium i Los Angeles. Det var också den första av tävlingarna för året som kördes efter den s.k. Triple Crown modellen. Man kör tre heat, alla heaten räknas, den med lägsta platssiffra vinner. Heaten har kortare körtid, det blir viktigt att få till en bra start, alla satsar ”lite för mycket” eftersom heaten är korta. Fredrik Norén kom på en 15:e plats totalt - Bra kört Fredde!
Bilden - Chase Sexton, Hondas No 1 förare, tog hem segern i Triple Crown!
LA No 4 2 b

Triple Crown tävlingen visade sig bli den bästa tävlingen på länge - kort och intensivt!
Den som råkade illa ut den här gången var ledaren av serien, Eli Tomac. Han var i ledningen efter de två första heaten men i det sista och avgörande fick han en sämre start än i de första två heaten. När han då skulle jaga ifatt täten så tappade han kontrollen i ett hopp, vurpade och förlorade flera placeringar.
Bilden nedan - Det var stenhårda fighter mellan toppförarna i alla tre heaten. Här Ken Roczen och Eli Tomac!
LA No 4 1 B

Efter att Tomac vurpat och ramlat ner till 15:e man blev stället blev det en hård fight mellan Jason Andersson, Chase Sexton, Ken Roczen och Cooper Webb. Chase Sexton vann till slut finalheatet och tog hem den totala segern före Jason och Roczen.  
I Light klassen blev det en premiärseger för unge Levi Kitchen THOR/YAMAHA före australiensaren Jett Lawrence. Jett hade en tuff kväll, vurpade i två av heaten men kunde ändock åka upp sig till en andra plats totalt.
Bilden nedan - Jason Andersson ledde länge final heatet men "strulade till det" några gånger och tappade ledningen till Chase Sexton!
LA No 3 B

Bilden nedan – Unge Levi Kitchen var kvällens överraskning som med heatplaceringarna 4-2-2 tog hem totalsegern i Light klassen!
LA No 4 5 B