"Snart kan vi ha kul igen" är rubriken på det tidigare inlägget. Med tanke på det förvånadsvärt stora besöksantalet på vår sida kanske en del undrar, vilka är vi? Självklart kan ni som besökare hitta det mesta av svaret på frågan genom att surfa runt på alla intressanta sidor, men jag kan hjälpa er med en slags sammanfattning. Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Här har vi några av UMCK-Veteranerna på besök på ett MC-musem i Dalarna!
UM Team Museum

1. Det finns ett villkor för medlemskap i UMCK Veteranerna. Det är att man skall vara eller varit medlem i moderföreningen Uppsala MCK, (UMCK) samt att man inte har några skulder till moderföreningen. Alltså, man behöver inte ens ha suttit på en motorcykel, än mindre tävlat. Att vi nuvarande medlemmar alla har tävlat på olika nivåer är alltså ett faktum, inte ett medlemskrav.

2. UMCK Veteranerna bildades 1993 och idag är vi 56 st medlemmar samt 1 st honörsmedlem (Posa Serenius). Under dessa 28 år har 14 st medlemmar samt 2 st honörsmedlemmar (Varg-Olle och Storken Lundin) lämnat oss. Äldst just nu är Hasse Hallman, om några månader fyller han 91 år, yngst är Christer Östling som fyllt 51 år.
Bilden nedan - Hasse Hallman på sin Ariel HS på väg mot segern på Ytterkvarnsbanan i Sala 1954 för 67 år sedan! Detta foto var infört i Expressen!
UM HH påYtterkvarn 54


Syftet med klubben var och är att hitta på kul och intressanta saker att göra tillsammans. Med i syftet var också, att om möjligt stötta moderföreningen UMCK ekonomiskt. Det senare har av olika skäl upphört. Dels är vi medlemmar i den åldern (snittåldern är drygt 70) att vår tid som lottförsäljare etc, har passerat bäst före datum, dels är verksamheten inom moder-föreningen tyvärr nästan obefintligt.

Men genom åren har vi Vet:s delat ut c:a 60.000 kr till UMCK och lika mycket till Barn Cancer föreningen. Det är något som vi är mäkta stolta över. Drivande i detta arbete var Perra Nyberg, en av våra fem nuvarande hedersmedlemmar.

Rådande pandemi har som ni förstår satt hela vår verksamhet på paus. Först och främst är i stort allla av oss i riskgrupp 1 +, dels är "allt" vi tidigare besök stängt. "Ryggraden" i vår normala verksamhet är dock att vi varje fredag fm. träffas på ett café och pratar och "ljuger" om det mesta. Men även i dessa tider har det varit fyra, fem stycken tappra som träffats. Coronaspöket verkar inte bita på dessa gubbar.

Bilden nedan - Under pandemin har många varit tvingade att hitta på sysselsättning när de varit i karantän. Här ett exempel på vad man kan hitta på som sysselsättning.
UM Liten XT 500 Motor 2

Som sagt, alla minnesvärda aktiviteter som vi haft genom åren finns dokumenterade på hemsidan, ni har hundra tals artiklar att surfa runt på och läsa. Själv har jag några personliga favoriter:

- Vår 25 års jubileumsfest 2018, UMCK:s 70 år fest 2016, VM träffen i Linköping, och besöket på Huskvarnafabriken, bägge 2015. En av våra årliga Golf tävlingar, den 2019 då Roffe Tibblin var med sina klubbkompisar från Uppl Väsby MK. Det som gjort den speciell var att själva golftävlingen avslutades med ett ösregn. Men den efterföljande middagen hördes inte en enda kommentar om vädret, så trevligt var den.
Bilden nedan - 3500000 besökare har besökt vår hemsida!
Webb sidan antal 2

Som sagt, surfa runt och ha det så kul. Hittills har vi haft drygt 3, 5 millioner besökare på hemsidan, så ni är i gott sällskap.

Bo Svensson Ordf.