I helgen kördes finaltävlingarna i den amerikanska Supercross serien. Eli Tomac, som under de senaste åren har vunnit 34 segrar utan att bli mästare totalt, lyckades i år att ta hem titeln. Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden – Äntligen blev Eli Tomac världsmästare i Supercross!
2 SX 2 Tomac 2 1024x639

Som alla vet så har alla sport arrangemang varit inställda på grund av Corona krisen. Arrangörerna av Supercrossen kunde dock komma till en överenskommelse med Salt Lake City i staten Utah om att få köra färdig den serie av 17 deltävlingar som skulle köras under säsongen 2020. Tävlingssäsongen startade redan i januari och man hann köra tio tävlingar runt om i USA innan Corona viruset satte stopp på tävlandet i mars månad.
Uppgörelsen med staten Utah gick ut på att alla sju tävlingarna skulle köras söndag-onsdag-söndag-onsdag-söndag-onsdag-söndag på deras stadium utan publik och med väldigt noggranna virus kontroller av de tävlande, mekaniker och övrig personal. Ban personalen byggde under perioden upp sju olika supercrossbanor inne på stadion.
Allt fungerade bra, tävlingssäsongen kunde genomföras. Sponsorerna, TV-bolagen, mc-fabrikanterna och förarna – alla var nöjda med uppgörelsen. En fjäder i hatten till arrangörerna av Supercross serien som kunde avsluta säsongen med ett annorlunda tillvägagångssätt. Ingen annan sport har ju lyckats att genomföra/avsluta sin tävlingar/serier.

Bilden nedan – I mitten - Eli Tomac – Världsmästare i Supercross 2020. Till vänster Chase Sexton Mästare i Lights-klassen, East USA och till höger fransmannen Dylan Ferrandis som blev Mästare i Light-klassen West-USA.
2 SX trio 1024x563

Finaltävlingen som kördes i helgen dominerades av Husqvarna förare. Zach Osbourn vann före Jason Andersson och Dean Wilson – alla på Husqvarna. Eli Tomac, som endast behövde komma bland de nitton (!) bästa tog det lugnt och kom på femte plats i finaltävlingen.