Det blev inte riktigt som ”Totte” Hallman hade planerat sin 80-års dag!
Klicka på rubriken för att läsa vidare!
Bilden – Ett oväntat firande på podiet på Sam Boyd Stadium i Las Vegas!
1 Sam Boyd 19 intervju

Alla av ”Totte” Hallmans släktingar, grannar och vänner fick i god tid reda på, genom en annons I Uppsala Nya Tidning, att TH avböjde all uppvaktning inför den kommande högtidsdagen. För säkerhets skull hade han bokat en resa till Las Vegas för att komma bort från ett eventuellt överrasknings firande. Men oj vad han bedrog sig. Här berättar ”Totte” med egna ord om vad som hände!

Bilden nedan – Det vanligaste sättet man gör för att undvika firande!
1 TH no uppvaktning 640x337

Tillsammans med min fru och min yngsta dotter Nathalie hade vi beslutat att resa till Las Vegas för att komma bort från firandet av 80-årsdagen. Vi hade redan planerat in en hel del aktiviteter som vi skulle göra under veckan som vi var där, bl.a. Concert med Lady Gaga, besöka Grand Canyon, Neon City m.fl. aktiviteter. Eftersom man på lördagen, under samma helg som vi var där, körde stadion motocrossen Monster Million Dollar Cup på Sam Boyd Stadium så hade vi (mest jag!) naturligtvis planerat att vi skulle se den tävlingen. Det är ju en av höjdpunkterna under året och markerar den sista tävlingen för SX-förarna under säsongen. Alla de bästa förarna fanns på plats eftersom man kör om en million dollar i segerpremier för den förare som vinner alla tre heaten under kvällen. Missar man att vinna alla heaten men ändock blir totalsegrare på bästa platssiffra så vinner man ”bara” 100.000 US Dollar!

Tillsammans med Håkan Eriksson från SCOTT, som alltid finns på plats i Las Vegas när Million Dollar Cup körs, firade vi i lugn och ro min födelsedag med en god middag på välkända Cirque på Bellagios hotell som låg vägg i vägg med Cosmopolitan Hotell där vi bodde. När det var dags att bryta upp för kvällen kom Håkans fråga! ”Roger de Coster och cheferna på Husqvarna och KTM undrar om du och de dina kan komma på middag på Maggianos i morgon kväll”? Wow, det är inte alla som överhuvudtaget kommer in på Maggianos Little Italy! Den restaurangen har varit Nummer 1 i Las Vegas ända sedan tiden då Frank Sinatra, Dean Martin och grabbarna festade där efter sina uppträdanden! Vi tackade naturligtvis – Ja!

Bilden – Långbord på Maggianos med KTM, Husqvarna folk och representanter från tidningarna Racer X, Motocross Action och Dirt Bike m.fl.
1 Las Vegas 80 års Party med Roger de C Broc lover m.fl

Bilden nedan – Stämningen var hög då det var dags för jubilaren att blåsa ut ljuset! Broc Glover skrattade gott åt mig i min kockmössa!
1 TH blåsa o Broc Glover

Bilden nedan – Matsedeln specialgjord för hedersgästen – snyggt!
1 Matsedeln 3 480x640

Roger de Coster och Sel Narayana, som båda numera är några av höjdarna inom KTM & Husqvarna organisationen i Amerika, överlämnade sedan till mig en mängd olika Husqvarna presenter i form av en fin klocka, jackor, tröjor, T-shirts,dataprylar, m.fl. roliga presentartiklar och t.o.m. en hjälpstartare!!! Under alla mina Husqvarna år fick jag inte ens så många prylar av fabriken! I mitt tacktal så passade jag naturligtvis på att nämna detta. Känslan var att dom ville att jag skulle bli Husqvarna ambassadör igen!

Efter att vi käkat lunch på lördagen, var det dags att åka ut till Sam Boyd Stadium som ligger i utkanten av Las Vegas. Depåområdet var som vanligt som en enorm marknadsplats där Monster naturligtvis var den dominerande aktören med hög musik, trevliga damer och massor av aktiviteter att prova. Själv hade jag inte mycket tid över till sådana saker utan jag vill helst träffa gamla polare och en del av de förarna och mekanikerna som jag känner.

Bilden nedan – Här tillsammans med speakern och tidigare amerikanske mästaren Jeff Emig och Glen Coldenhof, här till vänster. Glen som vann sina båda heat, både i år och förra året, när Lag-VM kördes fanns på plats. Han var bara där för att se och lära hur stadiontävlingarna körs. Han har själv inte åkt den typen av tävlingar ännu.
1 TH Jeff Emig och Glen Coldenhof 768x1024 2

Bilden nedan – Det blev en lång pratstund med Roger de Coster som hade en lugn helg då flera av hans toppförare inte kunde köra p.g.a. skador. När vi då stod där så frågade han mig om jag ville följa med honom upp till speaker podiet när det var dags för öppnings ceremonin.
1 TH Roger de Coster Sam Boyd Stadium 19 768x1024 2

Dags för en överraskning för TH! Jag hade ingen aning om att det skulle bli en 80-års Happy Birthday uppvaktning och intervju om THOR och om min person inför de 33.000 åskådarna som fanns på plats. Dessutom så höll även Roger ett tal till mig, grattade och överlämnade en glas present med orden, typ ”för allt du gjort för motocrossen i Amerika”! Jag blev verkligen överraskad - och naturligtvis glad över uppvaktningen!
1 Sam Boyd 19 intervju


Dagen efter var det dags för en ny höjdare upplevelse, nämligen Concert med Lady Gaga, min dotters absoluta idol! Det var verkligen en upplevelse att se Lady Gaga live i en fullsatt arena.
Bilden
Här väntar Nathalie och jag på att Lady Gaga skall komma igång!
1 TH Nathalie 1024x768

När jag sedan kommer hem från Las Vegas resa kommer nästa överraskning! ”Ampe” Persson hörde av sig och meddelade att: ”Nu är det dags för 80-årsfirande tillsammans med UMCK-Veteranerna, över 30 stycken medlemmar från klubben kommer till Restaurang Remo ”! Det blev hellyckad kväll! Stämningen var hög hela kvällen när så många personer invaderade restaurangen.
Bilden nedan – ”Ampe” överlämnade en fin 80-årspresent som han fixat! Tack för det "Ampe"!
80 års kalas Remo 1 1024x762

Och det var inte slut med firandet med det – utan grannar och några av de närmaste vännerna samlades sedan på Restaurang Paris på Stationen några dagar därefter!

Som ni ser av ovanstående så blev det ett firande över många dagar och kvällar. Och det var ju jätteskojigt att bli så uppvaktad - men så är det väl när man fyller 80! Tack alla som gjorde mitt firande till en riktig höjdare!
1 TH fyller 80 768x1024 2

Tack för uppvaktningen och Ett Gott Nytt 2020 till er alla!