Motocross of Nations som kördes i helgen på Red Bud banan i Michigan, USA vanns för femte året i rad av Frankrike! Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Frankrikes segrande lag intervjuas efter segern. Fr.v. Gautier Paulin, Dylan Ferrandis och Jordi Tixier.
MXoNations France lag 1024x576

Trots att Frankrike inte hade med sig två av sina bästa förare – Marvin Musquin och Romain Febvre – så lyckades de med bedriften att återigen vinna Lag-VM knappt före Italien. Men det var tuffa förhållanden med regn under hela helgen. Red Bud banan, en av de bästa crossbanorna i Amerika, klarade av det ihållande regnet över helgen riktigt bra - dock var vissa partier rena lervällingen.
Tävlingen hade samlat mycket publik, där de flesta hade förväntat sig en seger för det amerikanska laget – men tyvärr så hade alla förare i det amerikanska laget en tuff dag. Det amerikanska laget hamnade först på sjätte plats.
Holländarna, var de moraliska segrarna, men hade otur som fick se sin tredjeman Calvin Vlaanderen bryta första heatet p.g.a. maskinkrångel och hamnade på 36 plats i sitt heat. Han fick dessutom sådana problem med ögonen att han inte kunde starta i sitt andra heat. Jeff Herlings och Genn Coldenhoff dominerade sina resp. heat med 1 – 2 resp. 1 – 1 placeringar. Det räckte dock till tredjeplatsen totalt!

Bilden - Glada fransoser sjunger nationalsången medan Jeff Herlings t.h. ser roat på medan Tony Cairoli t.v. helst vill sätta på sig kepsen och gå därifrån!
MXoNations Sång 1024x576

Det svenska laget hade en förnämlig uppbackning, både med lån av Yamaha crosscyklar, stor mega trailer och exklusivt depåtält från ett amerikanskt företag. Laget kvalade in på en fin nionde plats på lördagen men med diverse problem under tävlingen så blev det till slut en tolvte plats:
Nedan det svenska laget – fr.v. lagledaren Jonte Engdahl, Alvin Östlund, Anton Gole, Filip Bengtsson och Jonas Wing.
MXoNations Sweden 1024x664

Bilden nedan – Mera ”svenskanknytning” fanns på bästa platsen på banan! THOR’s båda hospitality tält där VIP- folket trängdes!
MXoNations THOR torn 1024x385

Bilden nedan – Vill man inte smeta ner sig med lera på sina kläder kan man titta på cross på det här viset!
MXoN Naken 476x640

Resultatlistan
MXoNations Resultat 640x412