Inte ännu publicerad

Att THOR, det amerikanska jätteföretaget som är världsledande på personlig  utrustning till cross och enduroåkare är grundat av vår egen Totte Hallman känner väl de flesta till ut av oss som är intresserad av dessa sporter. THOR står ju för - Torsten Hallman Orginal Racewear- , men hur uppkom namnet ?

20151126 110233

Undertecknad kommer nu att berätta hur namnet kom till och ni läsare kan fundera om det jag skriver är sant eller en uppdiktad saga. Facit kommer som vanligt om någon vecka eller så !

På MC- Collection ( som 29 juli flyttar från Sollentuna till Tidö Slott utanför Västerås) finns en amerikansk motorcykel vid namn THOR. Exemplaret är från 1916.

Motorcykeln tillverkades av ett företag som låg i Aurora, en förstad till Chicago. Aurora betyder, morgonrodnandens gudinna och motorcykeln fick namnet THOR från åskans gud. Totte tyckte hojen såg "gudomlig" ut och eftersom G:la Uppsala har anor från långt tillbaka i tiden när man trodde gudenTor var i farten när det åskade så blev det namnet på företaget THOR. Sant eller falskt ?

Vid Pennan

Bosse S