En ny bok om Jeff Smiths liv som mc- proffs presenterades för ett tag sedan i England. Det är författaren Ian Berry, som har givit ut flera böcker med mc-anknytning, som är författare till boken. Klicka på rubriken för att se några bilder från boken!”
Bilden – Jeff Smiths senaste bok!
Jeff book

Bilden nedan – Det var så här det började. Jeff Smith på sin första BSA Gold Star 1953
jeff 53

Bilden nedan – Startbild från Hants Grand National på första uppslagssidan i boken!
Hants 67 Ians book Jeff Smith 1024x635

Lite förvånande att man har valt ett foto från Hants Grand National 1967, där Jeff Smith och ”Totte” Hallman fajtas om ledningen direkt efter starten, på den första uppslagssidan i boken.

För det första – för att Jeff och ”Totte” inte var de bästa vänner och för det andra - att ”Totte” åkte från Smith och vann samtliga tre heat som kördes i just den tävlingen!
Hants Grand National var, efter Englands Grand Prix, den största och viktigaste tävlingen i England och kördes alltid i veckan före påskhelgen. Med bra start och prispengar fick alltid arrangören alla de bästa förarna – Joel Robert, De Coster, Bickers, Lampkin, Don Rickman, John Banks, Vic Eastwood, Bryan Goss etc. - att komma till den tävlingen. Övriga svenskar på plats var bl.a.Janne Johansson, Olle Pettersson och Bill Nilsson.

Bilden nedan - Det tog 50 år innan Jeff och "Totte" pratade med varandra. Bilden från Imola Reunion 2014!
TH Jeff Imola 16 low

Några fler bilder från tävlingen Hants Grand National 1967!
Hants 67 1 1024x688
TH Hants Smith 1024x687
TH at Hants 67 773x583