UMCK Veteranernas ordförande Bosse Svensson har varit i USA och bl.a. annat träffat Carl Berggren.
Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden – I Florida hälsade Bosse på Calle Berggren som nu lever sitt pensionärsliv där!
11 Calle B 16 788x443


Calle som idag är 77 år, har en intressant bakgrund som crossförare med två karriärer i Sverige och Europa på 50 och 60-talet samt en senare i USA. I ett kommande nummer av tidningen Nostalgia kommer ett reportage om Calle, där han bl.a.visar upp sin fars, Birger Berggrens SRM – alltså samma Birger Berggren som låg bakom motorcykeln UNION och som finns beskriven under rubriken Nostalgi.

Anledningen att han omnämns här på vår hemsida är att han delar en jobbkarriär med många UMCK Veteraner. Han har nämligen jobbat åt "Totte" Hallman och därefter hos Kenta Öhlin. I hans fall 17 år som ansvarig för verksamheten hos Hallman Racing i Chicago och senare 7 år på Öhlins, också det i USA.
Bilden nedan - Här ses Calle med gräddan av motocross eliten under 70-talet som ofta hälsade på för att hämta sina Hallman Products hos Calle! Fr.v. Brad Lackey, Roger de Coster,  Kent Howerton, Danny La Porte och stående Calle Berggren.
11 C THR East gang

Dessutom blev Calle nu i helgen tillsammans med bl.a. Jack Penton, son till John Penton som började med Penton motorcyklarna – (som sen blev KTM), invalda i Midwest Vintage Motocross Hall of Fame som ett bevis på goda insatser inom mc-sporten. Grattis!
Bilden nedan - Från Hall of Fame banketten. Calle och Jack Penton!
11 Calle B Jack Penton

 

Men Bosse hittade även andra intressanta saker under sitt besök i USA. Man hoppas att många av dagens crossåkare använder mountain biken i sin fysiska träning. Dock inte i det utförande som visas på dessa bilder. Denna skapelse hittade Bosse utför ett shoppingcenter i Florida. Hojen är utrustad med radio/dvd spelare, backspeglar och stödhjul.

Bilderna - Extrem mountinbike med full utrustning!
11 Reportage Bosse 1 788x443
11 Reportage Bosse 2 788x443