Det har nu gått 50 år sedan UMCK-Veteranen "Totte" Hallman introducerade motocross sporten i USA. Den historiska händelsen uppmärksammar man genom att en känd konstnär målat en tavla av Totte som används som poster när 2016 US Nationals Outdoor Motocross körs på Glen Helen banan i Maj!
Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Postern är på samma tema som postern till mc-filmen "On Any Sunday" som visades för snart 50 år sedan!
Poster Glen Helen

De amerikanska utomhus mästerskapen i motocross kommer bl.a. att köras på den berömda Glen Helen banan utanför Los Angeles. "Totte" Hallman är inbjuden dit för att vara "The Grand Marshall" och bli uppvaktad och firad för att han var den som startade hela motocross cirkusen i Amerika år 1966! Glen Helen tävlingen körs den 28 Maj -16 och vi får anledning att återkomma med upplägget runt 50-års firandet senare!

En annan spännande aktivitetet som kommer att ske i sommar är Imolas Reunion den 1-2-3 Juli -16. Man har arrangerat denna sammankomst av gamla toppförare vart annat år sedan 2010 och arrangemanget har växt i betydelse varje år. Imola, som var en av de första klubbarna i Europa som körde internationella motocross tävlingar, bjuder in många av de förare som körde under de första åren. Idag är det flera av dessa veteraner som är en bit över 80 år, bl.a. Les Archer och vår Honörsmedlem i vår Vet-klubb - Sten "Storken" Lundin.
Och vet ni vilken förare som man valt att visa på den stora 100 x 70 cm postern i år? Jo, samma förare som i USA! Han går tydligen hem både hos amerikanska marknadsinriktade arrangörer som vänder sig till dagens publik likväl som hos gammeltänkande nostalgiska italienska arrangörer som vänder sig till veteranintresserade!
Bilden - "Totte" Hallman hoppar upp på stora platån på Imola-banan på väg mot segern i Italiens Grand Prix 1964!
Imola Poster 16 597x800