Här kommer den avslutande delen från min och Håkans USA-resa. Den handlar inte om tävlingar utan om hur man i Amerika samlar ihop pengar till ett motocross projekt. Den här gången gäller det att få in pengar till ett monument på Carlsbad Raceway! Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Reklamen inför Carlsbad Reunion!
4 Annons


Som jag nämnde tidigare så blev jag, tillsammans med Gerrit Wollsink, inbjuden till en tillställning där man skulle samla in pengar för att sätta upp ett monument till minne av Carlsbad Raceway. Platsen är numera bebyggd, det finns inget kvar av crossbanan, roadracingbanan och övriga banor för mc- åkande. Carlsbad Raceway var ju en tävlingsbana som de flesta motorcykelintresserade i USA, numera gamla veteraner, rankar högt. Där har man kört mängder av Nationals och US Grand Prix tävlingar i motocross samt arrangerat så gott som alla typer av tävlingar för motorcyklar genom åren.
Arrangörerna hade därför samlat ihop mängder av nostalgisaker från den tiden, samt signerade bilder, böcker och program som skulle dra in pengar genom att man ordnade en auktion, där Gerrit, jag och de tidigare arrangörerna av tävlingarna på Carlsbad skulle hjälpa till att få fart på buden! Och på plats fanns dessutom många av förarna som tidigare hade tävlat på banan i Carlsbad.

Bilden nedan - den press release som gick ut efter auktionen!

4 Press 1

4 Press 2
4 Press 3

Bilden nedan - Här har auktionen kommit igång. Många ville vara med och bjuda på de olika sakerna som fanns på plats!
4 A Reunion Vista 14


Bilden nedan - Här är jag tillsammans med Gerrit t.v. och Gavin Trippe i mitten där vi berättar minnen från motocrossens första år i USA! Gavin var promotor av de första US Grand Prix-tävlingarna som kördes på Carlsbad banan - och dit det kom 50.000 åskådare!

4 C Reunion Vista 17 800x529


Bilden nedan - Några bilder från träffen!

4 H Reunion 788x530


Bilden nedan - Här sitter Håkan och jag med idel kända amerikanska gamla cross stjärnor.

4 IMG 2440 800x600


Bilden nedan - Det fanns naturligtvis en massa veterancyklar på plats som visades upp i långa rader!

4 Reunion Vista 16 788x506


Bilden nedan - Här har jag en pratstund med Marty Tripes - en av de första stora namnen inom motocrossen i USA. Han var den som vann den första Supercross-tävlingen som kördes 1972 på Colliseum i Los Angeles. Det var en stor sensation att han kunde spöa europeerna - dessutom var han bara 16 år då!
4 Reunion Vista 9 601x800


Bilden nedan - Här har vi Håkan som tar en stärkande öl tillsammans med 80-talets stora cross idol - Ricky Johnson!
4 IMG 2443 788x591

Bilden nedan - Här visar Scott Wallenberg från RacerX bilder för Gerrit Wollsink och Todd Huffman från sitt besök i Sverige. Tydligen roliga bilder även för oss svenskar, mig själv, Lasse Larsson, Håkan!
4 Reunion Vista 24 800x536


Bilden nedan - Det är inte alla dagar man springer på en förstoring som nästa är lika stor som en själv!
Den signerade fotoplanschen var en av de artiklar som man sålde på auktionen. Bredvid mig står fotografen bakom bilden Scott Cox - en fotograf som jag varit polare med i över trettio år!
 
4 Scott Cox BB