Här kan ni titta på lite fler bilder plus att ni kan läsa Bosse Svenssons "blogg" från UMCK-Veteranernas resa till Husqvarnas museum nu i veckan! Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Hela gänget på plats utanför Husqvarnas museum!
HVA-resan -15 A 800x600

HVA besök 1

Tidigt på morgon den 17/3 -15 steg ett gäng bestående av 28 st UMCK Veteraner och 29 st medbjudna motorkompisar från den tid då vi var aktiva cross och enduroförare ombord på bussen som skulle ta oss till museet.

Väl på plats så började det med en fin introduktion om Huskvarnafabrikens drygt 300 åriga historia. Det var intressant att höra om allt som tillverkats där genom åren. Vapen, spisar, kökskvarnar, cyklar, mopeder, gräsklippare, motorsågar (idag världsledande) mm., samt naturligtvis MOTORCYKLAR. Den kvinnliga guiden som höll i information var väl medveten om vad vi var mest intresserade av och valde att avsluta sitt anförande med motorcyklarna och alla dess framgångsrika förare som givit alla VM-,SM-guld etc. Hon räknade upp ett antal svenska och utländska världsmästare och sa som avslutning:

-          Och till sist den Husqvarnaföraren som är den största av dem alla och som också var den viktigaste för oss som jobbade i fabriken, Torsten Hallman. - slut citat.

Med sin avslutning berörde hon då också det enda negativa under dagen eftersom vår egen Totte Hallman haft lite trassel med hälsan och förståndigt nog lytt läkarens anvisning och lämnad återbud.

Efter informationen var det fritt fram att gå runt. En guidad tur runt hela museet tar 1 ½ timme. Efter vår start så tar det 5 minuter så är alla inne bland hojarna. När det gått en 1 ½ timme är i stort sett alla fortfarande kvar där! Nu inte för att kolla på hojarna utanför att prata gamla minnen. Alla verkar trivas riktigt ordentligt. Några få killar har dock tagit sig ut i vårsolen och myser och snackar vidare där ute. Vårvärmen kan dock vara förrädisk och det syns att det finns antydan till röda näsor på några av dem.

När museet stänger är det ett gäng riktigt nöjda gubbar som stiger in i bussen för under några timmars hemfärd fortsätta att surra runt med varandra.

Det tas också upp en applåd för den huvudansvarige Matte Wigenfeldt som med lite hjälp av undertecknad, på ett förnämligt sätt sytt ihop denna resa. Applåden omfattar också vår bussförare Tommy från Högbergs buss som på ett trevligt och glatt sätt sett till att det taita tidschemat hållits till punkt och pricka. Här skall också deltagarna ha en eloge för en fantastik fin disciplin med att hålla alla tider perfekt.

Sammanfattning:
Resan var till museet, men det viktigaste var samvaron. När man gick runt och lyssnade på allt snack så noterar man all nostalgi som flödar och man konstaterar att den slogan som Totte Hallman myntade förra sommar stämmer till 100 %:

"JU ÄLDRE VI BLIR JU SNABBARE VI VAR"!

Bosse S

Bilden nedan - Tillsammans på resan fanns bl.a. de fyra som vann Lag-SM i enduro 1969 och 1970. Fr.v. Bert Ekeberg, Bosse Svensson, Yngve Ekeberg och Christer Eriksson. I bakgrunden i rullstol, UMCK's genom tiderna framgångsrikaste Enduro förare, Bosse Ekeberg!

HVA-resan -15 AB 800x600
Bilden - Perra Nyberg tar en titt på några av de utställda endurocyklarna!
HVA-resan -15 B 800x600

Bilden - Motocross och Enduro modeller från 1950 och 1960-talet. I förgrunden Rolf Tibblins VM-maskin från 1962!
HVA-resan -15 D 800x600