Vår kontaktman med den ryska motocrossen både gällande nutid och dåtid - Alexey Nasanov - har just skickat en hälsning plus en hel del bilder från Moskva med anknytning till Sovjets Grand Prix i 250cc som kördes i Moskva för precis 50 år sedan!
Klicka på rubriken för att läsa vidare
Bilden - De svenska deltagarna på Sovjets GP 1963 presenteras, Torsten Hallman, Janne Johansson och Cenneth Lööf! Lägg märke till rymduniformerna som de ryska flaggbärarna har - Gagarin var ju den store ryske hjälten då!
Moskva-63

Efter en händelserik resa från den finska gränsen, förbi Leningrad och ytterligare c:a 100 mil till Moskva så kom de svenska deltagarna fram till Moskva - och där Grand Prix-tävlingen skulle köras i en park mitt i Moskva! Och det är den banan som vår käre vän Alexey har försök att leta på och skickat en hel del bilder på hur den ser ut idag. Man ser Leninstadion på andra sidan floden - idag med överbyggt tak. Parken är helt omgjord och upprustad för rekreation med tillfälle till skidåkning under vintermånaderna - inga mer motocross tävlingar får köras här! 
Bilden nedan - Här syns tydligt vilken enorm  lång backe man åkte  uppför - där det nu finns en linbana upp till en hoppbacke!
Moskva -63 och 2013 Medium
Bilden nedan - Linbana med en hoppbacke ligger idag där långa rakan uppför tidigare låg - en ordentlig uppförsbacke!
Moskva Parken -13
Bilden nedan - Promenadvägar idag där det tidigare var fin motocross terräng!
Moscow Parken
Som alltid när "de svenske" var och tävlade bakom järnridån så var det bråttom att komma därifrån - hemlängtan var stark. Här ett tydligt tecken på "stark hemlängtan" när man fortsätter att köra även om man fått punktering när man närmar sig finska gränsen. Bitar av gummi från det punkterade däcket släpper från Cenneth Lööfs släpkärra filmat från "Totte" Hallmans bil - men Cenneth fortsätter att köra på fälgen - går det så går det - fram till gränsen!
Bilden nedan - Cenneth kollar bakåt om det fortfarande rullar!
Viksta-föredrag 084
x