Isracing legendaren "Posa" Serenius och Stefan Svensson laddar hårt inför den kommande säsongen. Tyvärr är "Posa" mycket bekymrad då SVEMO har placerat "Posa" och Stefan, Sveriges bästa isracingförare, i samma kvaltävling i Locowitch, Moskva. De fyra bästa förarna går vidare till VM deltävlingarna. Det innebär att ryssarna kommer med sina tre bästa förare samt att det finns flera andra som vill kvala in. Det innebär enligt "Posa" att antingen han eller Stefan kommer att slås ut. Därför överväger "Posa" att inte ställa upp. Det går 3 olika kvaltävlingar. I Locowith där dom fyra bästa går vidare. I Zanok går dom 5 bästa vidare och i St. Johan går 5 bästa vidare. Sverige har sex förare som skall kvala. Sverige som äntligen fått en VM-deltävling som går i Uppsala och arrangeras av FUNBO MK kan på det viset bli utan svenskt deltagande. Det vore en katastrof dels för Sverige som isracingnation samt att det kommer att påverka publikintresset. Vi får VERKLIGEN HOPPAS ATT SVEMO TÄNKER OM!
För övrigt så är "Posa" i bra form, träningen har gått mycket bra. Han har en ny ram, typ Klatovsky, och Hasse Holmqvist har fått bra snurr på motorerna. Även om han inte kvalar in till VM så är tävlingsprogramet fullt internationellt. Vi UMCK Veteraner säger LYCKA TILL "POSA"
Stefan Svensson som gjorde en av sina bästa säsonger förra året, då han kom på 8:e plats i VM, säger även han att formen är mycket bra. Han opererade en axelskada i våras, har litet känningar av den, men enligt honom påverkar det inte åkningen. Även han har investerat i en Klatovsky ram. Träningen inför säsongen är han mycket nöjd med.
"Posa" och Stefan säger att ett av deras största mål är att komma till Uppsala och åka VM. Vi får verkligen hoppas det så att vi UMCK Veteraner med fler får ytterligare en spännande tävling att se fram emot.
 Gott Nytt År önskar UMCK:s Ordförande Anders Persson som är den som har pratat med "Posa" och Stefan och rapporterat ovanstående!
Bilden - "Posa" och Stefan i god form inför isracingsäsongen! Här tillsammans med Ordförande Persson!
Posa-Stef-Ampe_Saransk