Imola i Italien - en av de mest kända motorsportstäderna i världen - vill gärna påminna omvärlden att man var en av de första att arrangera Grand Prix i motocross! Och det tänker man göra genom att ge ut en bok med bilder och berättelser från de första tävlingarna som kördes mellan 1948 till 1965. Och inte bara bilder och berättelser utan dessutom med startlistor och resultatlistor från alla tävlingar och från varje klass som kördes under alla dessa år! Man räknar med att boken skall vara tryckt och klar till årsskiftet. Men det är inte det enda dom skall göra. Man kommer att bjuda in alla förare som någon gång har kört på Imola-banan på en Re-Union under maj månad nästa år! Vilken träff det lär bli!
Läs vidare genom att klicka på rubriken eller gå in under "Nyheter 2011" !
Bilden - Ett fantastiskt foto av Roffe Tibblin i full fart! En av de svenskar som stått överst på prispallen i Imola.
Imola_Cover_Original-1

Eftersom svenskarna under dessa år var de som dominerade motocrosssporten kommer det naturligtvis att vara en intressant bok att läsa. Och att svenskarna varit de dominerande visas genom att Roffe Tibblin får pryda omslaget på boken. Han vann dessutom på Imola under åren 1962, 1963 och 1965.
Angående planerna på att skapa ett årligt möte för de förare som åkt på Imola så är det egentligen bara en utökning av det man haft under de två senaste åren för speciellt inbjudna - men nu skall man försöka göra det i stor skala. Man skall ge alla en chans att komma för att trivas och mötas, titta på gamla veterancyklar plus att kanske åka med på ett paradvarv i stan och upp i den gamla parken där tävlingarna kördes! Nedan visas ett antal bilder från dessa träffar.
Bilden nedan - Massor av bilder, posters och trycksaker ställs ut för besökarna!
Imola_1

Bilden nedan - Presentation av veteran crosscyklar genom åren!
Imola_2

Bilden nedan -Sten "Storken" Lundin, signerar en poster åt en av arrangörerna!
Imola_3

Bilden nedan - En av de svenska järnen - En Lito i fint skick!
Imola_4

Bilden nedan - En annan svenskbekanting som var otroligt populär i Italien - Husqvarna!
Imola_5

Bilden nedan - Sarolea 500cc - ett av de belgiska mc-märkena som dominerade motocrossen unde 50-talet!
Imola_6

Bilden nedan - Wow, vad är det som kommer här?  "Unga" veteraner ute på grönbete! Det är nästan så att man hör mullret!
Imola_7

Vi kommer att visa fler bilder från Imola - Titta in under "Nyheter" om några dagar!