Årets serie av Stadiumtävlingar i USA - där segraren i Supercross-klassen får titulera sig Världsmästare i Stadiummotocross - avgjordes i helgen i Las Vegas. Inför finaltävlingen var det stenhårt i toppen - fyra förare hade chansen att ta hem titeln! Årets serie har varit den jämnaste och mest spännande tävlingsserien genom Stadiumtävlingarnas historia. Lites-klasserna - som körs som en West- och East-serie avgjordes först innan finalheatet i Stadiumcrossen skulle köras.
Klicka på rubriken eller gå in under "Nyheter" för att se hur det gick i Las Vegas!
Bilden - Miss Stadiummotocross är populär. Speciellt när hon delar ut checkar till vinnarna!
Las_Vesgas_miss

Efter att ett antal kvalheat var avklarade så var det dags för att avgöra finalen i Lites-mästerkapet för förarna på Öst-kusten. Inför finalen hade unge Honda-föraren Justin Barcia en säker ledning med 20 poäng och behövde i princip bara "rulla" i mål för att ta hem totalsegern. Nu är inte Justin Barcia den typen av förare som tar det lungt utan han tar ledningen direkt i starten och drar i från - och vurpar! Han kommer dock snabbt upp igen och tar en tredjeplats och seger totalt i Lites-East Championship. Kvällens seger gick till ProCircuit/THOR sponsade Kawasaki-föraren Blake Bagget.
Bilden nedan - Broc Tickle tog hem årets Lites-titel på Väst-kusten! 
TickleLV-11
Nästa finalheat var Lites-West där flera förare hade chansen till totalsegern. Bäst till totalt, före finalen, var unge förstaårsföraren Eli Tomac - för övrigt son till Mountainbike-världsmästaren John Tomac - som ledde serien med två poäng före Broc Tickle. Men den som tar starten är det tyske stjärnskottet Ken Roczen som på sin KTM leder i början - men vurpar! Han kommer dock upp igen och återtar ledningen efter några varv med Tomac på fjärde plats och Tickle som femma. Det blev sedan en stenhård fight mellan Tomac och ProCircuit/THOR sponsade Kawasakiföraren Brock Tickle - som Tickle avgjorde på sista varvet genom att passera Tomac och vann då titeln totalt med minsta möjliga marginal!
Och Ken Roczen tar sin första seger i den amerikanska crosserien - verkligen imponerande att "lära sig" köra stadiumcross på sin första säsong. Dessutom har han hunnit med toppresultat i VM-crossen i MX-2-klassen där han efter två tävlingar leder totalt.
Bilden nedan - Ken Roczen börjar trivas med att köra stadiumcross. Han tog sin första seger i Las Vegas i helgen!
RoczenLV-11

Finalen i Supercrossmästerskapen blev lika spännande som vanligt när världens bästa förare skulle göra upp om årets världsmästartitel. Hondaföraren Kevin Windham tog starten före alltid startsnabbe Mike Alessi på sin KTM. Men redan efter några varv tar James "Bubba" Stewart över ledningen - men med sin trogna vana de sista tävlingarna - vurpar "Bubba" i "whoopisarna" så illa att han blir påkörd av Windham! Båda behöver hjälp för att ta sig av banan och bryter! Den som då tar över ledningen är Ryan Villopoto före Chad Reed och Ryan Dungey - de tre som skall göra upp om titeln. Alla tre börjar en våldsam fight om vem skall vinna kvällens final - men Ryan Villopoto är då så förståndig att han drar sig ur den fighten. Han koncentrear sig på att komma trea och vinna totalsegern i stället! Chad Reed vinner då sin andra deltävling för året, endast en hjullängd före en vilt satsande Dungey. Ryan Villopoto kör lungt in som trea, åtta sekunder efter vinnaren, och säkrar totalsegern!
Så efter sjutton deltävlingar står då Monster Energy/THOR-sponsrade Kawa-åkaren Ryan Villopoto som segrare och Världsmästare!
Bilden nedan - Prispallen i Las Vegas med Ryan Villopoto som segrare före Chad Reed och Ryan Dungey!
Box_LV-11