För femte gången i rad (!) stod Ryan Dungey återigen som totalsegrare i de amerikanska motocross mästerskapen som kördes på Red Bud banan i Michigan och leder nu överlägset i totalsammandraget. I MX2 så blev det en förstagång seger för Hondas Trey Canard före Pro Circuit-THOR Kawasaki sponsrade skotten Wilson och fransmannen Chris Pourcel.
I den svenska VM-tävlingen som kördes i helgen i Uddevalla så vann Tony Cairoli båda heaten och utökade sin totala VM-ledning. Tom Söderström var bästa svensk med en total 14 plats. Uppsala Marcus Norlén hade ingen lyckad dag och blev poänglös.
I 250-klassen så premiärvann fransmannen Steven Frossard på sin Monster Energy/THOR sponsrade Kawasaki före 15-årigen Jeffery Herlings. Marvin Musquin, som leder totalt, hade ingen lyckad helg utan kom på en femte plats totalt.

Bilden: Ryan Dungey river av en tear off när han fajtas om förstaplatsen med Chad Reed!