Vid den stora MC-mässan i Milano denna vecka presenterades Öhlins satsning inom crossen för 2010. Efter att ha varit borta från cross-VM de senaste åren så satsar man nu inför kommande säsong på ett samarbete med Michele Rinaldi och hans Yamaha Monster Energy Team.

Öhlins, som vann den första VM-titeln redan 1978 med den ryske KTM-föraren Gennady Moiseev, har under åren fram till 2007 vunnit mängder av VM-titlar och den sista titeln vann man med Christophe Pourcel år 2007. Efter den segern tog man sedan en paus från cross-VM för att satsa på roadracingklasserna Moto-GP och Superbike. Inom dessa klasser har man fullständigt dominerat genom att man varit leverantör till så gott som samtliga teamen.

Nu blir det alltså full satsning på crossen igen med Rinaldis Monster Yamaha-team med förarna David Philippaerts i MX1-klassen, världsmästare i stora MX1-klassen 2008 samt den lovande fransmannen Gautier Paulin i MX2-klassen.

UMCK-veteranerna önskar lycka till med satsningen och hoppas att få komma på ett företagsbesök hos Öhlins igen och ta del av det senaste inom gafflar och stötdämpare!

Bilden nedan - Michele Rinaldi och Kenth Öhlin bekräftar uppgörelsen!

hlinrinaldi