…och vad hände i veckan mellan de avslutande supercross tävlingarna?

 

Efter att supercrossen var överstökad i Salt Lake City så fortsatte vi resan direkt på söndagen till San Diego. Att komma till södra Kalifornien kändes som paradiset med sol och värme efter den kylslagna veckoslutet på de nordliga breddgraderna uppe bland bergen i Utah.

Redan på måndagsmorgon så var vi inbokade för ett besök på Thors kontor i El Cajon som ligger en halvtimmes bilresa från San Diego. Vi hade fortfarande inte ställt om våra kroppar och våra sinnen till amerikansk tid utan var tidigt uppe. I och med att frukosten var avklarad i god tid så fick en halvtimme över. Istället för att ta det lugnt på morgonen så bestämde vi oss för att göra ett snabbesök på Moto World före vårt inplanerade möte! Moto World är en framgångsrik mc- handlare i El Cajon som sponsrat massor av motocrossförare sedan tidigt 70-tal och har nu flyttat in i nya stora lokaler i centrum av stan. El Cajon var under en lång period den ort som producerade de flesta och de bästa förarna i USA. Marty Smith, Broc Glover, Rick Johnson med flera tillhörde ”El Cajon Zone” och så gott som alla förarna hade kontakt med just Moto Worlds mc-butik som representerade flera cross-märken.

Den nya butiken var verkligen imponerande med 100-tals motorcyklar, ATV´s och en tillbehörsavdelning med i princip allt man kan tänka sig – speciellt för motocross! Dock såg man tydligt att finanskrisen slagit hårt på branschen som ligger 40% efter försäljningsmässigt!

 

Efter Moto World besöket tog vi oss snabbt till THOR´s design och exportkontor som ligger på en höjd så man ser staden El Cajon under sig. Där välkomnades vi i entrén med egen välkomstskylt och togs emot av den nya THOR chefen Dave Gowland. Vi hälsade på alla de nya och gamla ”ansiktena” som jobbade på kontoret, nu mer än 25 personer, de flesta designers. Jim, som är designchef, har ansvarat för designavdelningen i mer än 20 år fanns naturligtvis på plats och berättade med stolthet om den fantastiska utvecklingen man haft under de senaste åren. Efter några timmars möte med Dave och exportchefen Steve Benson så var vi klara för nästa möte, bara några kvarter bort inom samma område.

 

På väg till ännu ett designkontor för crossprylar! Den här gången var det premiärbesök på SCOTT´s nya designkontor som nyligen öppnats i El Cajon. Där träffade vi en entusiastisk Bob Maynard, tidigare chef och ansvarig för THOR de senaste 28 åren (!), nu ansvarig för SCOTT´s designkontor! Ett byte av arbetsplats som förvånar många i branschen. Bob, som tillsammans med två nyanställda designers, skall jobba med att utveckla framtidens SCOTT kollektioner för motocross och enduro visade oss runt i lokalerna och berättade vad som var på gång.

På kvällen träffade vi återigen Bob för att tillsammans äta middag nere i ”Beautiful Down Town San Diego” på en restaurang i direkt anslutning till Stilla Havet.  

  Efter en tidig frukost så började vi vår resa norrut mot Los Angeles där nästa stopp på vår snabbresa genom södra Kalifornien var Tom Whites museum ”In the early days of Motocross” dit vi kom vid lunchtid. Vi var där i så god tid att vi hann med ett besök hos Håkans favoritställe bland bilhandlare - Mercedes-Benz Anaheim - för att bekanta oss med årets alla nya Merca-modeller – och då menar vi alla modeller - plus dessutom några specialutrustade sportmodeller!

 FORTSÄTTNING PÅ VECKANS HÄNDELSER FÖLJER!