Inte ännu publicerad

 Med anledning av dopinganklagelserna mot "Posa" ger här Anders "Ampe" Persson sina kommentarer efter samtal med "Posa"!

 

Torsdagen den 5 mars, jag tittar på TV 4 och då kommer nyheten att ”Posa” Serenius blivit avstängd från VM tävlandet  i Berlin 7-8 mars och Assen 14-15 mars på grund av doping.

Jag ringer då upp ”Posa” för att få närmare information - jag visste att han åt blodtrycks nedsättande medicin och när vi var i Ufa så blev han godkänd vid läkarundersökningen, blodtrycket var högt men ok. I Ufa för två år sedan blev han avstängd från tävlande på grund av att blodtrycket var för högt. Han hade då åkt 300 mil för att komma till tävlingen och då blev det startförbud, snöpligt. 

”Posa” som var på väg till Gävle när jag ringde, hade tävlat i Skövde i Kartoffelrennen den 3 mars. Där vurpade han och fick in vänster arm i framhjulet, klarade sig från dubbarna men skadade armen och handen som fick gipsas. Detta innebär att han inte kan åka VM tävlingen i Berlin i vilket fall som helst. Han sade att dopingkontrollen gjordes vid lag VM i Inzell och resultatet blev klart nu först. Det visade för högt värde på ett preparat som anses som döljande av doping.

"Jag har ätit medicin för blodtrycket en längre tid och varit speciellt noga med att omtala för läkaren att jag var idrottsman och ej ville få några problem med doping" säger "Posa". "En avstängning för doping är i regel minst två år, mitt straff blev en och en halv vecka då det ansågs ringa, men det skulle förhindra mig att åka de sista VM tävlingarna" fortsätter "Posa"

"SVEMO skulle tydligen tillhandahålla en blankett som jag skulle fylla i, men det blev inte av. Den blanketten skulle beskriva den blodtrycksmedicin jag tagit och vad den innehöll.  Att mitt namn nu figurerar i samband med doping tar jag mycket hårt, doping är något jag alltid tagit avstånd från och i den sport jag utövar har jag svårt att se någon fördel med doping. Nu skall gipset tas bort i nästa vecka och sedan får läkaren avgöra om det skall bli operation, jag hoppas dock att kunna vara med i SM finalen i Uppsala i slutet av mars" avslutar "Posa" sitt samtal med mig.