Hans Ove Lindholm6 H O Lindholm 196x300

Anledningen till att jag blev cross och T (enduro) åkare kan stavas barnförlamning.
Jag fick denna sjukdom i 9-10 års ålder och när jag kom ut från sjukhuset skulle jag träna upp kroppen. Jag gillande inte att springa runt så pappa skaffade mIg en Sachs 98 cc som jag kunde åka omkring på, överallt. Denna hoj följes upp av, bla. en HVA 125 cc, någon ytterligare 125:a innan jag fick en NV 175 cc Jet Cross som enligt rykten körts av legendaren Elon Forsberg. Då var jag 14 år.

Min tävlingsdebut skedde i Arostrofen 1959 på en av bröderna Ekeberg (se medlemmar) ombyggd Husqvarna Silverpil 175cc.
Övriga hojar under tävlingstiden var
Husqvarna 200cc (Silverpil med Mullercylinder)
Husqvarna 250 cc (några stycken)
På 175:an åkte jag både cross och T redan från 1959. Uppklassad till senior i bägge grenarna under 1960. Tävlade fram till och med 1973. Har dock alltid haft motorcykel sedan dess. (Se vidare nedan)

Bästa resultat:
Totalseger i Götapokalen (T)
Totalseger i SM deltävling i Kungsbacka (T)
Totalvann Onkel Toms Hutte 1965
Totalbästa poängplockare i cross serien något år.
6 HO Lindholm 1

Bästa minnen
Segern i Kungsbacka när Roffe Tibblin kommer fram och säger: Grattis till segern, du åkte fortast i dag. (Jag slog honom med 1 sek.)
Att jag fick starta i VM deltävlingen i cross i Vännes 1963.
Annars alla trevliga killar man lärde känna under dessa år. Hade bla. många crossfighter med Lasse Larsson.

Bittra minnen
När tanken sprack när jag, uttagen i landslaget, ledde totalt i Tatra Trail i Polen. Jag tog mig i mål med en silvermedalj.
När dynan sprack i Kåsan i Kungsbacka när jag låg väldigt bra till. Slutade 5:a
6 H-O Lindholm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Övrigt:
Jag gjorde ”comeback” i Gotland Grand National 2003 på en Suzuki 250cc. En bra start och med i täten efter 2 varv slutade med att jag blev påkörd med brutet lårben som följd. Trots hustru Lena:s protester satsar jag (70 år fyllda) med barn och barnbarn på start i årets GNN. Alltså 3 generationer. Jag har i idag en Husabergare tvåtaktare 2011 års modell. Viken hoj !

En kul episod: På hemväg från Tatra Trail 1964 så passade Curt Öberg (från Västerås) och jag på att besöka 250 cross VM i Östtyskland. När vi kom till banan med bil och släp så berättade vi att vi kände Totte Hallman väl. Några personer sprang då framför bilen och banade väg genom publikmassorna ända in i depån så vi kunde parkera bredvid Totte!
6 H O Lindholm 2