Stig Bernström 

Tävlade från 1948 till 1962 på elitnivå. Började sedan med snöskotertävlingar fram till 1980 och därefter deltagande i MC veterantävlingar. Aktiv i Nymans vänner och fortfarande aktiv på veteranträffar runt om i landet.

Tävlade i Seniorklassen i Enduro och Motocross.

Motorcykelmärken:

HVA 125cc

NV 125NV 250cc BMW och Horex.

 

Meriter:

Svensk mästare Enduro 1954 i 125cc-klassen

2 :a i SM i Enduro 1952 och 1953

Svenska Sex dagars. Silvermedalj både 1952 och 1954

9:e plats i Novemberkåsan 1953

Flertalet segrar i deltävlingar SM, samt i Moto-Cross serien.

1:a i Västmanland runt 2003, Veterantävling för MC

5:e plats Stora klassen, Snöskoter SM 1969

 

 

 

 

 

Roligaste minnen

- Bosse Frimansson, klubbkompis från UMCK, och jag åkte tillsammans i Majpokalen. Vi åkte fel på en sträcka och när vi var på väg tillbaka så körde Bosse av vägen och rätt in i en stor sten och gjorde en våldsam vurpa. Vurpan blev så kraftig så jag trodde att han var slut! När jag kom fram till honom så ropade jag högt: LEVER DU? JA FÖR I HELVETE skrek han tillbaka full med skrubbsår och blåmärken! Vi kunde fortsätta tävlingen och efteråt skrattade vi åt den roliga händelsen!

- Ibland körde jag Nymans Servicebuss. Vid en SM tävling i Vimmerby så var det svårt att komma till med bussen för att ge bästa möjliga service, så därför ställde vi oss på en åker. Då kom bonden och skrek åt oss att försvinna. ”Sventan Pelle” som var med oss kom då på hur vi skulle lösa problemet. Han erbjöd bonden en sup som han tacksamt tog emot och lät oss stanna så länge vi ville. Många roliga minnen har det blivit genom åren.

Största motgången.

- Vid Svenska Sex dagars som gick i Falun, Dala Husby så fick jag punktering den sista dagen. Framhjulspunkteringen resulterade i att jag fick en silvermedalj istället för guld.

- Vid en SM deltävling i Östersund snöade det kraftigt, glasögonen gick ej att använda. Jag körde om två förare i en uppförsbacke och körde då rakt in i ett träd och gjorde en  kraftig vurpa. Vurpan var så kraftig att jag svimmade av ett par minuter. Fick åka ambulans till sjukhuset där man konstaterade att jag hade spräckt både skallen och hjälmen. Dessutom fick jag en hel del andra skador, men som tur var fick jag inga men av skadorna.