Rune SundströmRune Sundström 90 kb
Jag är uppväxt utanför Uppsala och har haft ett stort intresse för all motorsport sedan skolåldern. Jag bodde alldeles intill Salavägen där trafiken i samband med Hedemora TT tävlingarna bestod av många knuttar på väg till och ifrån tävlingarna. Jag var väl något för ung för att ta mig till dessa tävlingar, Detta enligt mina föräldrar! Från Berhåga och Starbo var det, enligt rykten, några killar som cyklade till Hedemora med tält och utrustning för att övernatta och kolla tävlingarna, men som sagt jag var för ung för dessa äventyr.

Tiden gick och intresset för crosstävlingar ökade och vi var några killar som cyklade till Jumkilsbanan för att titta på tävlingarna som då var stora publikfester. Mopeden kom sedan in i bilden och som innebar en stor frihet att åka och titta på tävlingar av olika slag. Vi var vid flera tillfällen bla. i Sala och Enköping för att kolla på crosstävlingar.

Efter skoltiden där mopeden användes till och ifrån skolan fick jag anställning på Pharmacias mekaniska verkstad där jag blev kvar i nästan 30 år, en mycket bra tid på alla sätt. Så småningom köptes ett antal motorcyklar i olika storlekar. Till slut blev det en Silverpil som blev till mycket nöje, man skruvade och pulade med denna klenod och tog sig mod att börja träna i Tillförlighet, som Enduron hette på den tiden. Det blev ett antal tävlingar bla. Nymanpokalen, Stigstråket, Munksvängen, Hammarbypokalen och det första Rasboloppet 1960. Det bästa resultatet som jag uppnådde var en 3:e plats i B-Junior i Hammarbypokalen samt en 3:e pris i lagtävlingen i Rasboloppet.

Karriären slutade tvärt, anledningen var att jag skulle bli familjeförsörjare.

Det blev att åka runt och följa kompisar som fortsatte tävla. Vid 34 års ålder vaknade intresset för motionsidrott, speciellt skidor. Det resulterade i att jag åkte Vasalopet 1975. Det var en stor upplevelse så jag fortsatte att träna med löpning, rullskidor och cykel. Det har blivit 20 st Vasalopp, några halv vasor, ett antal Lidingölopp, 6 st Vätternrundor, 2 st Vänern runt, 6 st Siljan runt samt 2 st Finnmarksturer på MTB:en.
Rune Sundström