Vår UMCK-veteranmedlem Bosse Svensson är vinnare av vår ”Gissa-tävling” - Gissa MC-märket!  Den här gången dröjde det dock länge innan det rätta svaret kom in. Frågan var kanske i svåraste laget – även om samma bild hade publicerats i ett antal MC-tidningar under 70-talet plus att frågan hade motocross anknytning!
Klicka på ”Tävlingar” i rubriken ovan för att läsa mera!
Bilden - Bosse Svensson - Vinnare i Gissa tävling Nummer 14!
Bosse_Svensson

Vi fick in många olika svar – de flesta hade tippat på ett italienskt märke typ Morini, Ducati och Gilera men även Jawa, Hercules och Norton fanns med bland gissningarna.
Men det rätta svaret är Husqvarna! Tro det eller ej - men när Husqvarna började sälja tusentals crosscyklar till USA i början på 70-talet så fick man ”storhetsvansinne” nere på den småländska fabriken. Kan man göra crosscyklar som vinner tävlingar så kan man väl även nå framgång med en standardcykel! Man började med att göra en 1-cyl. 250cc 4-taktsmotor – som byggdes helt färdig - och som man sedan skulle kunna bygga vidare på genom att göra den 2 – 3 och 4-cylindrig! Drömmarna om att bli en stor MC-fabrik slogs sedan i kras då oljekrisen kom, felsatsningar på vissa crossmodeller etc. slog fel. Man fortsatte inte utvecklingen och hela projektet lades ned.
Allt om detta projekt kan man läsa om i den nya Husqvarna-boken som Gunnar Lindström just nu fått färdig och som heter – ”Husqvarna Success”. Det var just det som Bosse gjorde! Han beställde sitt ex. från en Internet boksäljare i England, såg bilden på Husqvarnas Superbike som är en del av Husqvarnas MC-historia - och vips så hade han det rätta svaret för att vinna vår tävling!
På så sätt blev Bosse Svensson den första som kom in med det rätta svaret på vår tävling. Grattis Bosse till segern!  Ditt ”Mr Moto Know-It-All”- diplom kommer på posten!
Quiz-web