Vi har en vinnare!
Anders Israelsson, som bor i Skyttorp utanför Uppsala och är vår mästertippare - är återigen vinnare av vår ”Gissa-tävling”!  Den här gången dröjde det dock ett tag innan det rätta svaret kom in. Flera tävlande visste vem föraren var och även mc-märke men det var årsmodellen som var det stora problemet att få rätt!
Anders var dock den förste som kom in med det rätta svaret och får som pris diplomet – Mr Moto-Know-it-All – för femte gången!

Frågan var: Vem var den kända föraren och vilken är bascykeln. Märke, cylindervolym och c:a årsmodell?

Och de rätta svaren är: George Formby som spelade George Shuttleworth i filmen ”No Limit” – och han åkte på en AJS 350 och årsmodellen var 1927-28!

Varför det blev lite knepigt var att på bilden fanns det två bilder på Formbys cykel. Den främre är en 1927 årsmodell och på den bakre bilden är det en 1928 årsmodell! Och det ser man om man kollar avgasröret som inte har samma radie och styret som är av rak modell. Lite överkurs i mc-kunskap kanske! Men under filminspelningen så hade man flera maskiner i beredskap – tyvärr var dom inte helt identiska!
Grattis Anders till segern!  Ditt ”Mr Moto Know-It-All”- diplom kommer på posten!

Det finns många George Formby fans och för den som vill se en sekvens från filmen ”No Limit” – Klicka på nedanstående länk!

http://www.youtube.com/watch#!v=9NAi6feAMOs

Gissa_No_13