Mats Sundelius är vinnaren av vår tävlingen Nummer 3  ”Gissa vad som är på G”! Han var den förste som kom in med det rätta svaret och får som pris diplomet – Mr Moto Know-it-All!

Det rätta svaret är: Tecknaren/Konstnären Bo Ingvar Svensson jobbar med sina pennor för att färdigställa en tavla föreställande Rolf Tibblin i full fart på sin Husqvarna! En av de fyra tavlor som Bo Ingvar gjorde på svenska motocrossåkare!

Bo Ingvar Svensson, själv en stor motocross entusiast, gjorde en serie av fyra olika porträtt av kända crossåkare under 1990-talet. Förutom Rolf Tibblin så ritade han även av Bill Nilsson, Sten Lundin och Gunnar Johansson. Av dessa teckningar trycktes det sedan en serie litografier, en numrerad serie av 150 stycken/förare – alla signerade både av konstnären och föraren. Tavlorna är ritade för hand med en enorm precision, speciellt med betoning på alla detaljer som finns på respektive motorcykel, bättre i detalj än ett foto. Den beskrivande texten är även den textad på fri hand! Tavlorna har visats i olika veteranmontrar, bl.a. på Tvåhjulsmässan samt presenterats i olika motorcykeltidningar. I och med att tavlorna är gjorda i en begränsad serie så har tavlorna idag ett stort samlarvärde.

  

Bo Ingvar har dessutom gjort förnämliga trycksaker, bl.a. kataloger på Mercedes Benz´s exklusivaste veteranmodeller likväl som han producerat en bok i en liten samlarserie om Litoverken – Historien om Lito.

Bo Ingvar, själv genuin Lito-fantast, var även den samlare som ägde Sten ”Storken” Lundins VM-vinnande Lito under ett 10-tal år innan den såldes till Amerika för något år sedan. Om Stenes Lito läs - Se web-sidan:  http://www.mxworksbike.com/bikes%20a.htm  

Det tog längre tid än förväntat att utse en segrare. Under tävlingsperioden har det kommit in olika svar – alla med olika förslag om aktiviteter som hade att göra med Bill Nilssons eller Rolf Tibblins Husqvarna 500cc – men ingen kom med det rätta svaret förrän lagom till påsk!

Grattis igen Mats! UMCK Veteranernas ”Mr Moto Know – it All Diplom” kommer på posten direkt efter påsken!

 

Klicka på bilderna för större bild!